Fris en verleidelijk met ananas, grapefruit, abrikoos, jasmijn en verse kruiden. Erg lekker om te drinken bij paella, schaal- en schelpdieren of gegrilde groenten. Lees meer..
Verleidelijke, gulle wijn met een frisse, brede smaak en fruitige aroma’s van ananas, grapefruit en abrikoos, florale aroma’s van jasmijn en verse kruiden zoals venkel, munt en lavendel.
Serveer op 10 graden als aperitief, bij paella, schaal- en schelpdieren, diverse visgerechten, geroosterde kip, gegrilde groenten en bij Aziatische gerechten.
Picapoll wordt zo genoemd omdat er op de druif roestbruine “krasjes” zitten, ‘picas’ in het Catalaans. De druif is klein en compact en de schil is zacht, vandaar de gevoeligheid voor deze ‘picas’.
Zakje saffraandraadjes (laat deze een nacht van tevoren in een klein beetje water weken)
500 gram biologische kipdrumsticks
250 gram chorizoworst
1 ui, gesnipperd
1 winterpeen, in blokjes gesneden.
300 gram paellarijst
200 gram grote garnalen
300 gram langoustines
200 gram witvis
1 kg mosselen
200 gram doperwten
1 liter kippenbouillon
1 citroen
2 tenen knoflook
Groene en zwarte olijven zonder pit
Verse peterselie
Zorg dat de bouillon goed op smaak is dan hoef je later niet zoveel bij te zouten
Houd de tijd qua gaarte goed in de gaten, als er in de receptuur geen tijd bij staat kun je langzaam verder gaan met het toevoegen van de ingrediënten
In totaal ben je hier zeker een uur mee bezig!
Serveer mooi met wat fijngehakte peterselie over de zeevruchten en schijfjes citroen
Abadal is gevestigd in Santa Maria d’Horta d’Avinyó in het kleine wijngebied Pla de Blages in het uiterste noordoosten van Catalunya. Het wijnhuis werd in 1983 opgericht door Valentí Roqueta en ligt in de buurt van zijn ouderlijk huis Masia Roqueta, waar de wijnbouwgeschiedenis meer dan negen eeuwen teruggaat. Valenti sloot een compromis met de streek Pla des Bages: hij mocht er een wijnbedrijf starten mits hij er wijn zou maken waarin het unieke karakter en terroir van de streek volledig terug zouden komen. Hij knapte verlaten wijngaarden op, deed de nodige investeringen en hield zich aan zijn belofte. Abadal maakt louter wijnen van druiven die van oudsher in de streek voorkomen. Inheemse druiven zoals picapoll, macabeu en sumoll, maar ook Franse druiven zoals chardonnay, sauvignon blanc en cabernet sauvignon, al geruime tijd echte Catalaanse druiven. Typiciteit, terroir en traditie dus, maar de wijnen worden gemaakt volgens de laatste inzichten in een state of the art wijnkelder.
Fris en verleidelijk met ananas, grapefruit, abrikoos, jasmijn en verse kruiden. Erg lekker om te dr..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!