Frisse, witte wijn met allure. Fruitig, kruidig en exotisch, met verfrissende limoen, ananas, grapefruit en wilde kruiden zoals basilicum. Maar er is meer. Lange afdronk dankzij de kenmerkende romigheid van viura. Past bij vis of licht pittige gerechten. Lees meer..
Deze witte Rioja heeft een aangename geur van exotisch fruit, dat doen denken aan tropische ananas en mango, maar ook appel, peer, lychee en witte perzik. Verder een vleugje verse kruiden,met licht notige aromas. In de mond is de wijn friszacht en verkwikkend. Baron de Ley Blanco heeft een lange afdronk door zijn precieze zuurgraad die uitnodigt tot meer. Ideaal om lekker te combineren met visgerechten, schaal- en schelpdieren, pasta's en salades, maar ook bij licht pittige gerechten uit de Mexicaanse, Thaise of Indiase keuken. Doet het verder goed bij groentegerechten zoals gegrilde courgettes, aubergines of asperges.
Baron de Ley Blanco is een blend van twee verschillende druivensoorten afkomstig uit wijngaarden in verschillende zones: Viura en Malvasía. Maceratie en fermentatie vindt plaats op lage temperatuur in betonnen vaten met gecontroleerde temperatuur. Op deze manier behoudt de wijn zijn aromatische expressie. Ook vindt er een kleine maceratie plaats op de droesem om de wijn wat volume te geven. Een zekere spanning en een lange afdronk kenmerken de witte wijnen van Barón de Ley's technisch directeur, Pablo Tascón.
De wijnliefhebbende leden van de exclusieve investeerdersclub Club Privado Barón de Ley verzochten Barón de Ley om een lichter type wijn te ontwikkelen, maar dan wel een die alle herkenbare eigenschappen van een Rioja in zich heeft. En zo kwam deze wijn tot stand: een moderne (semi) crianza onder de categorie genérico omdat de wijn iets korter op hout opgevoed is. De tempranillo-druiven worden met de hand geoogst. voordat ze fermenteren en zes maanden rijpen in nieuw Amerikaans eikenhout voor een zoet vanillerandje en aansluitend nog zes maanden op fles.
Barón de Ley in 1985 opgericht als een baanbrekend project in de DOCa Rioja, de meest bekende en gevierde wijnstreek van Spanje. De aankoop van een eeuwenoud benedictijnenklooster in de stad Mendavia, een plek waar monniken al meer dan 500 jaar wijn maken, was een doordachte keuze van Barón de Ley. Het voormalige klooster met 90 hectare land bood Barón de Ley de kans om wijnen te maken van druiven uit eigen wijngaarden. Bijzonder, want in Rioja zijn de meeste wijngaarden nog altijd in handen van druivenboeren die hun verschillende druivenvariëteiten aan de wijnhuizen verkopen. De kenmerkende wijnbereidingsfilosofie van Baron de Ley begint met een unieke troef: wijnstokken in de verschillende sub regio’s van Rioja. Dit staat garant voor topkwaliteit en authentieke wijnen gemaakt vanuit de wijngaard, wijnen gemarkeerd door hun terroir. Barón de Ley is befaamd om zijn Reserva-wijnen: krachtig, geconcentreerd en complex, maar ook fruitgedomineerd en daardoor aantrekkelijk voor een brede groep wijndrinkers. Met autochtone druiven zoals garnacha, graciano, maturana en garnacha blanca naast tempranillo blijft Barón de Ley trouw aan zijn roots, maar verbreed het de mogelijkheden om nieuwe, onderscheidende wijnen te maken. De wijnen van Barón de Ley zijn 100% Rioja, maar hebben stuk voor stuk een eigentijds karakter.
Frisse, witte wijn met allure. Fruitig, kruidig en exotisch, met verfrissende limoen, ananas, grapef..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!