Onderscheidende Chileense sauvignon blanc met vulkanische toets. In de neus fijne citrusaroma's alsook kruiden, een snufje zout en witte peper. In de smaak limoen, citroenschil, verse kruiden, witte bloemen, verder levendige mineraliteit en frisse zuren. Lees meer..
Bodega Volcanes de Chile sauvignon reserva combineert het fruitige en vegetale karakter van sauvignon blanc met een mineraliteit afkomstig van de vulkanische granietbodem. De minerale ondertoon samen met de smaak van limoen, grapefruit, witte bloesem, witte peper en groene kruiden maakt dat deze sauvignon blanc goed gecombineerd kan worden met lichte, delicate smaken, waardoor hij uitstekend past bij wit vlees, magere vis, salades, gerechten met verse tomaten en milde kazen.
De wijngaarden voor deze sauvignon blanc staan op bodems in de Leyda Vallei die bestaan uit stollingsgesteenten, het gevolg zijn van vulkanische aard activiteit lang geleden. De bovenste laag bestaat uit dunne kleileem met een lage vruchtbaarheid en de ondergrond is afkomstig van afgebroken graniet, dat bijdraagt aan een grote verscheidenheid aan mineralen. Dit gebied ervaart een grote kustinvloed (14 km van de zee), dat wil zeggen ochtendmist en gematigde temperaturen. Na de oogst komen de druiven in een roestvrij stalen tank terecht, waar ze in een volledig zuurstofvrije omgeving een koude maceratie ondergaan van 8 uur bij 4º-6ºC. In de blend voor de Reserva Sauvignon Blanc zoekt de wijnmaker naar harmonie en complexiteit door het combineren van druiven van verschillende klonen. Kloon 242 draagt bij aan fruit en meer exotische tonen, terwijl de frisheid, spanning van de citrusvruchten komen van kloon 107.
Bodega Volcanes is een project dat is gestart in 2009 als onderdeel van de Grupo Vinos del Pacifico (GVP). Een aantal medewerkers van deze groep, kwam op het idee om een serie wijnen te maken die afkomstig moest zijn van wijngaarden met bodems van 100% vulkanische oorsprong. Het vijf-koppige team bestond o.a. uit wijnmaakster María del Pilar Díaz, geoloog Gonzalo Hendriguez en terroir manager Agustín Aguerrea. Zij hebben drie wijngaarden door heel Chili geselecteerd, waarvan zij vinden dat de druiven de ultieme expressie van een vulkanische bodem overbrengen in de wijnen. In Rapel Valley is dit een wijngaard met bodem van silt, klei en leem aangevuld met grover materiaal zoals stenen van andesiet (een stollingsgesteente dat tussen de 52 en 63% silica bevat). In Maule Valley vonden zij een wijngaard met een bodem van (verweerd) graniet. En in Malleco Valley is de wijngaard aangeplant op een bodem van wat daar “Tolhuaco”, wordt genoemd, dat bestaat uit de as-resten van een vulkaan. María Díaz streeft ernaar om de puurheid en mineraliteit van de bodems tot uitdrukking te laten komen in de wijnen. Dat lukt haar goed, zeker omdat er bij de vergisting en rijping nooit overdadig gebruik gemaakt wordt van (nieuw) hout. De wijnen zijn allemaal levendig en rijk en hebben meer complexiteit in geur en smaak dan vergelijkbare wijnen uit dezelfde regio.
Onderscheidende Chileense sauvignon blanc met vulkanische toets. In de neus fijne citrusaroma's also..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!