Elegante, krachtige Barolo met zachte tannines, rijpe fruit en aardse tonen. Dankzij de koele nachten heeft deze Barolo toch een levendige frisheid, rijp kersen en frambozenfruit, rozen, zoethout, vanille en tabak. Lange afdronk. Bewaarpotentieel tot 2038 Lees meer..
Deze wijn is het lekkerst bij hoofdgerechten van rood vlees of gegrilde vis, met name tonijn, en gek genoeg ook schelpdieren. Maar denk ook aan klassiekers als risotto Milanese of paddenstoelenrisotto. Ook lekker bij harde en oude kazen of kan op zichzelf worden genoten. Rijke, eenvoudige pastagerechten vooral met truffel doen het ook goed.
Bricco Boschis is onlosmakelijk verbonden met Cavallotto. Met uitzondering van slechts enkele percelen is de cru bijna volledig een monopole van Cavallotto, die er ook zijn wijnhuis heeft staan. Een monopole is een wijngaard in bezit van één wijnproducent. Cavallotto is de enige producent in Barolo die een 100% Bricco Boschis uitbrengt. De cru Bricco Boschis ligt tussen twee heuvelruggen ingeklemd en vormt een soort amfitheater. In de cru komen verschillende bodemsoorten bij elkaar, oud Diano-zandsteen en het beroemde zanderige Santa Agatha mergel. Deze combinatie zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen de karakteristieken van beide soorten ondergronden. Bovendien zit er 110 meter verschil in hoogte tussen het laagste en hoogste punt van de cru. Door al deze factoren hebben de wijnen een hoge aromatische complexiteit. Wijnen uit Bricco Boschis zijn donker, stoer en intens met een fijne balans tussen elegantie en gestructureerde tannines. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van verschillende percelen in de cru Bricco Boschis, waaronder de historische percelen 'Punto Marcello' en 'Colle Sud-Ovest'. Het zijn heuvelachtige wijngaarden met een ligging op het westen, zuidwesten, zuidoosten of zuiden. Gemiddelde opbrengst 28 hl/ha. Na de oogst worden de druiven ontsteeld. De gisting vindt plaats een gecontroleerde temperatuur van 29 graden. De 'hoed' (schilletjes die boven komen drijven) wordt regelmatig ondergedompeld en het sap regelmatig overgepompt. Hierdoor krijgt de wijn meer kleur, tannine en smaak. De totale maceratietijd is 30 tot 35 dagen. De wijn rijpt daarna 36 tot 42 maanden op Slavonisch eiken van 20, 30, 50, 80 en 100 hectoliter. Dan volgt nog 6 maanden flesrijping voordat deze Barolo op de markt wordt gebracht.
Aan de poorten van Castiglione Falletto, op de hellingen van de Bricco Boschis in het hart van de Barolo Zone, vindt men de Cavallotto Winery. De familie Cavallotto is sinds 1928 eigenaar van het landgoed Tenuta Bricco Boschis. In 1946 waren zij de eerste telers in Castiglione Falletto die al het fruit van hun landgoed zelf vinificeerden. In 1948 brachten ze de eerste botteling van hun eigen Barolo wijn op de markt met het etiket en het geregistreerde handelsmerk van Cavallotto. Tegenwoordig is het de 4e generatie, Laura, Giuseppe en Alfio, die het familiebedrijf samen runnen. De 25 ha wijngaarden van de familie Cavallotto hebben drie unieke kenmerken. Ze vormen een aaneengesloten stuk land dat de crus Bricco Boschis (met zijn bijzondere 'single vineyard' Vigna San Giuseppe) en Vignolo omvat, het zijn allemaal landgoedwijngaarden 100% in familiebezit en het land wordt bewerkt volgens een geïntegreerd landbouwconcept met biologische landbouwmethoden. Meer dan de helft van het wijngaardoppervlak (17 ha) is beplant met nebbiolo voor Barolo, met een gemiddeld rendement van 38 hl/ha. 3 ha is beplant met Dolcetto en 2 ha met Barbera. De rest van het wijngaardoppervlak is beplant met een mix van Freisa, Pinot Noir, Chardonnay en Grignolino.
Elegante, krachtige Barolo met zachte tannines, rijpe fruit en aardse tonen. Dankzij de koele nachte..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!