Rijke, complexe 'Blanc de Noirs' met zeer fijne bubbels. "Witte" vintage champagne van blauwe pinot noir druiven die extra volheid geven en rode bessen, Mirabelle en perzik aroma's. Intens, geconcentreerd met citrustonen en amandelen. Heerlijk aperitief Lees meer..
Mandois Blanc de Noirs is de jongste telg binnen de familie Mandois, deze 100% Pinot Noir onthult een uitzonderlijke body en structuur. De neus ademt aroma's van kersen en steenvruchten uit, kenmerkend voor de pinot noir-variëteit en een indicatie van een zeer smakelijke, rijke champagne. De ronde smaak is geschikt voor een breed scala aan gerechten, zoals canapés, tartaar van rundvlees, risotto van paddenstoelen, vis, schelpdieren, licht gevogelte en rijpe kazen, maar deze genereuze vintage champagne doet het net ook goed doet als een lekkere decadente aperitief wijn.
Gemaakt van blauwe pinot noir druiven van wijnstokken van meer dan 25 jaar oud die groeien in de wijngaarden in La Côte des Bars en La Côte d’Epernay. Claude Mandois wilde een champagne maken met volume en identiteit. Na de oogst vindt de vinificatie plaats in roestvrijstalen vaten. Waarna een rijping volgt van minimaal 4-6 jaar op de droesem (fijne gistcellen) in de gewelfde kelders uit de 18e eeuw. Er worden slechts 32000 flessen Blanc de Noirs geproduceerd. Disgorgement: zie datum op het achteretiket. Dosage is 6 gram per liter.
Champagne Mandois maakt al 9 generaties lang hoogwaardige champagnes van druiven afkomstig van premier cru- en grand cru-wijngaarden. Het verhaal van Champagne Mandois begint in 1735 toen de familie Mandois als druiventelers werden ingeschreven in de officiële registers die destijds door de kerk werden bijgehouden. In 1862 wordt Victor Mandois de eerste wijnmaker in de familie doordat hij zelf wijnen gaat produceren in de oude wijnmakerij in Epernay aan de Avenue Grandpierre. In 1905 verhuist zijn zoon Victor Auguste het bedrijf naar Pierry en ontwikkelt daar zijn verkoopactiviteiten. Het bedrijf overleeft enkele decennia lang moeilijke economische omstandigheden tot de jaren vijftig. In de jaren 1950 blazen Henri Mandois en zijn zoon Michael nieuw leven in Champagne Mandois door de verkoop te herstructureren, de diepe kelders uit te graven, nieuwe persen te installeren en de wijngaarden uit te breiden. Claude Mandois, de 9e generatie, sluit zich in 1982 aan bij het wijnbedrijf Mandois. Hij begint in de jaren 2000 met de transformatie naar natuurlijke landbouw, met als gevolg dat nu 3 wijngaarden volledig HA-gecertificeerd biologisch zijn. De wijnbouwa anpak is traditioneel, met gebruik van inheemse gisten, vinificatie in foudres of kleine vaten en zeer lichte filtratie.
Rijke, complexe 'Blanc de Noirs' met zeer fijne bubbels. "Witte" vintage champagne van blauwe pinot ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!