Royale, elegante rosé champagne met fraîcheur en mooie krachtige mousse. Een blend van saignée rosé en een traditionele rosé. Saignee geeft kersen, aardbeien en granaatappel aroma's, het tweede deel finesse. Heerlijk als aperitief, ook geweldig bij eten Lees meer..
Rosé brut Champagne is de populairste stijl van rosé champagne en past goed bij gerechten die niet te zoet zijn. Geniet van deze rosé champagne in combinatie met zeevruchten. De frisse, fruitige tonen van de champagne vullen de delicate smaken van zeevruchtengerechten perfect aan. De fruitige en frisse aard van rosé champagne maakt het een fantastische metgezel voor sushi en Aziatisch geïnspireerde gerechten. De subtiele zoetheid van de champagne compenseert de hartige smaken van sojasaus, wasabi en gember. De volgende keer dat u sushi of Aziatische gerechten maakt, vergeet dan niet om er een rosé brut champagne bij te serveren. Ook een zoute, zoete en/of rijpe kaas past goed bij brut, evenals gegrilde of geroosterde groenten.
Voor de brut origine worden de druiven pinot noir, chardonnay, en pinot meunier uit de Côte des Blancs, Côte de d’Epernay, Côte de Sézanne en La Côte des Bars gebruikt. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is ongeveer 25 jaar. De druiven worden organisch geteelt met respect voor het leven en men streeft naar de maximale expressie van de variëteit. Vinificatie vindt 90% plaats in roestvrijstalen vaten en 10% in eikenhouten vaten. Waarna een rijping volgt van minimaal 2,5 jaar op de droesem (fijne gistcellen) in de gewelfde kelders uit de 18e eeuw. De rosé grande réserve brut blend bestaat uit basiswijnen uit verschillende jaren: 60% uit 2015, 30% uit 2014 en 10 % uit 2013. Het is een blend van van saignée rosé (saignée betekent in het Frans letterlijk 'bloeden', het proces waarbij bij de productie van rode wijn de lekwijn wordt afgetapt) en traditionele roséwijnen. Dosage is 7 gr per liter.
Champagne Mandois maakt al 9 generaties lang hoogwaardige champagnes van druiven afkomstig van premier cru- en grand cru-wijngaarden. Het verhaal van Champagne Mandois begint in 1735 toen de familie Mandois als druiventelers werden ingeschreven in de officiële registers die destijds door de kerk werden bijgehouden. In 1862 wordt Victor Mandois de eerste wijnmaker in de familie doordat hij zelf wijnen gaat produceren in de oude wijnmakerij in Epernay aan de Avenue Grandpierre. In 1905 verhuist zijn zoon Victor Auguste het bedrijf naar Pierry en ontwikkelt daar zijn verkoopactiviteiten. Het bedrijf overleeft enkele decennia lang moeilijke economische omstandigheden tot de jaren vijftig. In de jaren 1950 blazen Henri Mandois en zijn zoon Michael nieuw leven in Champagne Mandois door de verkoop te herstructureren, de diepe kelders uit te graven, nieuwe persen te installeren en de wijngaarden uit te breiden. Claude Mandois, de 9e generatie, sluit zich in 1982 aan bij het wijnbedrijf Mandois. Hij begint in de jaren 2000 met de transformatie naar natuurlijke landbouw, met als gevolg dat nu 3 wijngaarden volledig HA-gecertificeerd biologisch zijn. De wijnbouwa anpak is traditioneel, met gebruik van inheemse gisten, vinificatie in foudres of kleine vaten en zeer lichte filtratie.
Royale, elegante rosé champagne met fraîcheur en mooie krachtige mousse. Een blend van saignée r..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!