Prachtige, zorgvuldig vervaardigde champagne van oude chardonnay stokken. Delicaat in de neus met een heerlijke romigheid die wordt gecreëerd door de zeer fijne bubbels. Na 10 jaar nog steeds jong en levendig, zacht en complex, met een geweldige zuurgraad Lees meer..
Deze harmonieuze champagne wordt uitsluitend gemaakt van de chardonnay-druif. De fijne structuur van de champagne blijft in de mond hangen en brengt een zoute en minerale afdronk die goed combineert met lichtere gerechten zoals sushi, oesters en zacht smakende witte vis. Met een beetje leeftijd combineert Blanc de Blancs goed met romigere gerechten en geitenkaas.
Deze "symfonische" champagne bestaat in essentie uit druiven van oude wijnstokken van meer dan 50 jaar oud die groeien in de wijngaarden van Mandois in Chouilly en Vertus. De lage opbrengsten van deze oude wijnstokken zorgen voor zowel de structuur als de balans tussen concentratie en finesse die essentieel zijn voor de creatie van een fijne champagne. Om de zachtheid en complexiteit te ontwikkelen, wordt bovendien een deel van de oogst gevinifieerd in eikenhouten vaten volgens de traditionele methode die Victor Mandois meer dan een eeuw geleden gebruikte. Waarna een rijping volgt van minimaal 9 jaar op de droesem (fijne gistcellen) in de gewelfde kelders uit de 18e eeuw. Er worden slechts 30000 flessen Victor brut geproduceerd. Disgorgement: zie datum op het achteretiket. Dosage is 5 gram per liter.
Champagne Mandois maakt al 9 generaties lang hoogwaardige champagnes van druiven afkomstig van premier cru- en grand cru-wijngaarden. Het verhaal van Champagne Mandois begint in 1735 toen de familie Mandois als druiventelers werden ingeschreven in de officiële registers die destijds door de kerk werden bijgehouden. In 1862 wordt Victor Mandois de eerste wijnmaker in de familie doordat hij zelf wijnen gaat produceren in de oude wijnmakerij in Epernay aan de Avenue Grandpierre. In 1905 verhuist zijn zoon Victor Auguste het bedrijf naar Pierry en ontwikkelt daar zijn verkoopactiviteiten. Het bedrijf overleeft enkele decennia lang moeilijke economische omstandigheden tot de jaren vijftig. In de jaren 1950 blazen Henri Mandois en zijn zoon Michael nieuw leven in Champagne Mandois door de verkoop te herstructureren, de diepe kelders uit te graven, nieuwe persen te installeren en de wijngaarden uit te breiden. Claude Mandois, de 9e generatie, sluit zich in 1982 aan bij het wijnbedrijf Mandois. Hij begint in de jaren 2000 met de transformatie naar natuurlijke landbouw, met als gevolg dat nu 3 wijngaarden volledig HA-gecertificeerd biologisch zijn. De wijnbouwa anpak is traditioneel, met gebruik van inheemse gisten, vinificatie in foudres of kleine vaten en zeer lichte filtratie.
Prachtige, zorgvuldig vervaardigde champagne van oude chardonnay stokken. Delicaat in de neus met ee..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!