Rijke en zeer expressieve witte Beaujolais Clos de Loyse die zich presenteert zich als een droge, uiterst elegante witte wijn met fijne fruitige en delicaat pittige aroma's. Knisperend fris met veel exotisch fruit in de smaak. Ideaal bij borrel en sushi. Lees meer..
Château des Jacques produceert met Grand Clos de Loyse een mooie witte Beaujolais met Bourgondische elegantie en finesse. Zeer aantrekkelijk in de neus met exotische fruit en hints
van witte bloemen. Je proeft de smaak van groene appels, citrus, ananas en geelgroene pruimen. Door de mooie zure zuurgraad is de wijn heerlijk fris. Doet het verrassend goed als aperitief, bij borrelhapjes, of als de beste begeleider van vistartaar, zeevruchten, sushi maar ook van geitenkaas uit de Beaujolais en Mâconnais
Het landgoed Château des Jacques is gelegen in Romanèche-Thorins en heeft wijngaarden in de appellaties Moulin-à-Vent, Fleurie, Morgon en Chénas in Beaujolais. Château des Jacques heeft te maken met een landklimaat met warme zomers en koude winters. Eén ding dat Beaujolais totaal uniek maakt, is de bodem, die bestaat voornamelijk uit roze graniet, een kristallijn gesteente dat 350 miljoen jaar geleden werd gevormd. De Clos de Loyse wijngaard heeft naast graniet ook kalksteen in de bovenlaag. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontsteeld waarmee wijnmaakster Julie Pitoiset voorkomt dat de groene tannines van de steeltjes in de wijn terechtkomen. Château des Jacques was een van de eerste wijnhuizen in de Beaujolais die deze techniek toepaste waardoor de druiven een langere inweking kunnen ondergaan. De druiven worden koel vergist op roestvrijstaal. Vervolgens ondergaat de wijn een rijping op de fijne gistcellen om te komen tot de meest zuivere expressie van een Beaujolais chardonnay.
Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. In 1924, het jaar waarin de appellatie Moulin-à-Vent werd gecreëerd, kocht ondernemer Amédée Rousseau Château des Jacques. Amédée Rousseau was een man met een missie, zijn doel: Beaujolais wijnen produceren "met een aanzienlijk rijpingspotentieel". De wijngaard Château des Jacques werd gedeeltelijk herplant toen de familie Kopf, eigenaar van Maison Louis Jadot, deze in 1996 verwierf. Sinds de overname in 1996 door het Beaujolais huis Louis Jadot schittert “Les Jacques” als een voorbeeld van Beaujolais die kan ouderen. Op de 85 hectaren met granietrijk terroir heerst vooral de gamay waarvan de huidige wijnmaakster Julie Pitoiset prachtige Cru-wijnen maakt. Julie maakt niet alleen Moulin-à-Vents met een geweldig bewaarpotentieel, maar ook Morgon, Fleurie, Chénas en zelfs een witte Beaujolais van chardonnay. Net als in de Bourgogne is het terroir van de Beaujolais leidend en worden de wijnen zo natuurlijk mogelijk gevinifieerd.
Rijke en zeer expressieve witte Beaujolais Clos de Loyse die zich presenteert zich als een droge, ui..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!