Geweldige gastronomische wijn door haar generositeit, structuur, rondheid, balans en lengte. Delicate aroma's van vanille, abrikozen, perzik, ananas en mango en verder noten, acaciabloemenhoning en gekonfijt fruit. Lange, complexe en aromatische afdronk. Lees meer..
Domaine de Grangeneuve - V staat voor viognier. Enkele jaren geleden werd viognier geënt op de oude
cinsault wortelstokken die stonden in een bodem van vulkanisch gesteente, kalk en zand. De resultaten van deze ‘nieuwe’ aanplant waren zo uitstekend dat Henri Bour er een viognier monocépage van maakt. Bijzonder verleidelijk zijn de delicate tonen van steenvruchten, exotisch fruit, acaciabloemenhoning en zoete specerijen. Deze gastronomische V belichaamt elegantie, finesse, lengte, evenwicht en complexiteit en is gekoeld de ideale aperitiefwijn, doch ook een excellente gastronomische wijn bij kreeft-, verfijnde Aziatische gerechten, coquilles, zalm, gevogelte met roomsauzen of een parmezaan-, saffraan- of truffelrisotto.
De "witte nectar" van het domaine Grangeneuve is voornamelijk afkomstig van hun mooiste viognier perceel genaamd "de ruïnes" in referentie naar de overblijfselen van de Villa du Fayn, een oude wijnvilla uit de eerste eeuw na Christus. In dit gebied heeft de Mistralwind grote invloed. De Mistral is een koude en droge, sterke wind in Zuid-Frankrijk die vanuit het noorden langs de lagere vallei van de Rhône naar de Middellandse Zee waait. De wijngaard ligt in het noorden van de zuidelijke Rhônevallei, wat de wijnen een koele elegantie en fruitige charme geeft. De wijnbouw is sinds 2019 duurzaam en heeft het label 'Haute Valeur Environnementale'. Als de druiven geoogst zijn, worden ze ontsteeld en na een inweking zacht geperst. Vervolgens vinificatie in 228L en demi-muid vaten (500L en 600L) van Frans eikenhout. Rijping vindt plaats op de fijne droesem in vaten en demi-muids onder regelmatig roeren (batonnage) gedurende 10 maanden.
Domaine de Grangeneuve wordt beschouwd als een pionier van de AOC Grignan les Adhémar. Op de wijnen van Domaine de Grangeneuve kun je blindelings vertrouwen. Technisch goed verzorgd, zuiver en heerlijk fruitig. Terecht vormt Domaine de Grangeneuve al sinds zijn oprichting in 1964 een referentie voor de streek. Toen Odette en Henri Bour in 1964 het domein in Côteaux du Tricastin kochten, dat vanaf 2010 Grignan-les-Adhémar wordt genoemd, was er in de wijde omgeving geen druivenstok te bekennen en groeiden er alleen maar eikenbomen en graan. Toch plantte het echtpaar Rhône druiven aan en bleek het gebied uitermate geschikt voor de druiventeelt. In tegenstelling tot veel druivenboeren in de Rhône besloot de familie Bour zelf wijn te gaan maken. Het domein wordt sinds 1980 geleid door Henri Jr. en onder zijn leiding groeide het uit tot een van de best gewaardeerde wijnhuizen in de streek. De wijnen van Domaine de Grangeneuve worden gemaakt van typische Rhône-druiven zoals grenache, syrah en viognier. Ze zijn zuiver en karaktervol en hebben een ontzettend goede prijs-kwaliteitsverhouding.
Geweldige gastronomische wijn door haar generositeit, structuur, rondheid, balans en lengte. Delica..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!