Terre d'Epices uit de subregio Grignan les Adhemar is intens fruitig en kruidig. Elegante aroma's van rijpe braam, rode- en zwarte bes, zoete specerijen, maar ook toast door 12 maanden houtrijping. Rijke, genereuse structuur met mooie afgeronde tannines. Lees meer..
Nog een succesvolle combinatie van grenache noir en syrah van Domaine Grangeneuve. Terre d'Epices heeft een sprankelende robijnrode kleur en een expressieve neus met aroma's van klein rood- en zwart fruit en kruiden. De naam zegt het eigenlijk al, Terre d'Epices: het land van de kruiden, specerijen. Serveer gekoeld van 12 tot 14°C als aperitief tijdens het zomerseizoen, bijvoorbeeld samen met vleeswaren, verse kaas en op de bbq gerookte aubergine. Eveneens mooie begeleider bij gerechten zoals eendenborst, tagine met Maghrebkruiden, rundvlees met uien en gember of stoof van konijn en haas.
Domaine de Grangeneuve produceert onder de vlag van AOC Grignan les Adhémar wijnen. AOC Grignan les Adhémar is een vrij onbekende appellatie waarvan de geografische locatie slecht bekend is. Dit is de meest noordelijke appellatie van de zuidelijke Rhône wijngaarden. Het klimaat is mediterraan, maar minder dan in de Côtes du Rhône Villages. Dit voorkomt dat de bessen verpletterd worden door de zon. De wijnen zijn daardoor evenwichtiger en soepeler, en altijd heel fris. De bodems zijn rijk aan kalk, klei en graniet en bedekt met ronde keien. De wijnbouw is sinds 2019 duurzaam en heeft het label 'Haute Valeur Environnementale'. Na de oogst vindt een traditionele vinificatie plaats in tanks met een temperatuurregeling tussen 25-28°C. Ongeveer 3 weken lange gisting met veelvuldig overpompen om een goede extractie te krijgen. Rijping in eikenhouten vaten van 228 liter, ongeveer 20% nieuwe vaten en 80% oude vaten, en demi-muids van 500 liter gedurende 12 maanden.
Domaine de Grangeneuve wordt beschouwd als een pionier van de AOC Grignan les Adhémar. Op de wijnen van Domaine de Grangeneuve kun je blindelings vertrouwen. Technisch goed verzorgd, zuiver en heerlijk fruitig. Terecht vormt Domaine de Grangeneuve al sinds zijn oprichting in 1964 een referentie voor de streek. Toen Odette en Henri Bour in 1964 het domein in Côteaux du Tricastin kochten, dat vanaf 2010 Grignan-les-Adhémar wordt genoemd, was er in de wijde omgeving geen druivenstok te bekennen en groeiden er alleen maar eikenbomen en graan. Toch plantte het echtpaar Rhône druiven aan en bleek het gebied uitermate geschikt voor druiventeelt. In tegenstelling tot veel druivenboeren in de Rhône besloot de familie Bour zelf wijn te gaan maken. Het domein wordt sinds 1980 geleid door Henri Jr. en onder zijn leiding groeide het uit tot een van de best gewaardeerde wijnhuizen in de streek. De wijnen van Domaine de Grangeneuve worden gemaakt van typische Rhône-druiven zoals grenache, syrah en viognier. Ze zijn zuiver en karaktervol en hebben een ontzettend goede prijs-kwaliteitsverhouding.
Terre d'Epices uit de subregio Grignan les Adhemar is intens fruitig en kruidig. Elegante aroma's v..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!