Deze soepele cuvée Albert Denis wordt gekenmerkt door rode kersen aroma's en zwart fruit. In de mond zijn de tannines soepel en rond en ontvouwt het zwarte en rode fruit zich langzaam. De afdronk is aangenaam en evenwichtig. Doet het geweldig bij wild. Lees meer..
Het is zeker aan te raden om de robuuste côt, de naam waaronder malbec bekend staat in de Loire, te combineren met een rijk wildgerecht van hertenvlees of ander wild, zoals wildfazant- of duiven gerechten en gemengde wildschotels. Maar ook met hartige taarten, stinkende kazen en mediterrane gerechten met komijn. De warme en aardse specerijen van komijn passen perfect bij de pittige en rijke smaken van Malbec.
De wijngaarden in de regio Touraine van Val de Loire bestaan uit zanderige kleigronden bedekt met stenen die warmte van de zon opvangen en 's nachts afgeven om de temperaturen in de wijngaard gematigd te houden. Gecombineerd met het continentale, gematigde klimaat betekent dit dat druiven langzaam kunnen rijpen en hun natuurlijke aromatische karakter behouden. Er stond altijd malbec aangeplant - een favoriet van grootvader Albert Denis - en malbec profiteert nu van de impact van klimaatverandering, waardoor er minder wordt geëxtraheerd. Na de oogst worden de druiven ontsteeld, geplet en in vaten geplaatst. Traditionele vinificatie zonder koolzuurmaceratie en zonder micro-oxygenatie. Wanneer de gisting achter de rug is, laat Charlotte Denis de wijn rustig bezinken om hem in september te bottelen.
Het Domaine de la Reaudie ligt in Mareuil-sur-Cher in het zuiden van de Loire wijnregio Touraine op de hellingen van de linkeroever van de Cher. Domaine de la Renaudie is het familiebedrijf van wijnliefhebbers Patricia en Bruno Denis en hun dochter Charlotte. De ongeveer 30 ha wijngaarden van het domein vallen onder 2 appellaties AOP Touraine (13,26 Ha) en AOP Touraine Chenonceaux (17,74 Ha). Dat was wel even anders in 1928 toen Renaudie met slechts 2 hectare werd opgericht door Albert Denis. Na stages in Rutherglen en de Kaap, keerde dochter Charlotte in 2016 terug naar het familiedomein om de wijnmakerij over te nemen van Patricia en Bruno, die nog steeds de voorkeur geeft aan zijn werk in de wijngaarden. Sinds Charlotte's terugkeer is er wel het een en ander veranderd. Er zijn bijvoorbeeld gewassen tussen de wijnstokken geplant voor stikstof- of waterretentie. En wordt er geen zwavel meer gebruikt tijdens de fermentatie, waardoor de wijnen een meer fruitige expressie krijgen. Maar vlak ook de rol van Patricia niet uit. Patricia volgde een opleiding in Bordeaux en heeft hard gewerkt aan de herindeling van de Loire-appellaties met als doel om de lokale druivenrassen als sauvignon blanc, côt en cabernet franc te beschermen. In 2011 resulteerde dit in een nieuwe appellatie Touranie-Chenonceaux. De wijnfilosofie van de familie Denis is eenvoudig: elegante wijnen maken die zowel liefhebbers van wijn, als van het leven, plezier zullen brengen. Er worden duurzame praktijken gevolgd, met certificering door Terra Vitis en, vanaf de vintage van 2020, HVE - Haute Valeur Environnementale.
Deze soepele cuvée Albert Denis wordt gekenmerkt door rode kersen aroma's en zwart fruit. In de mon..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!