Perle de Rosée is een verfrissende, fruitige, niet alledaagse rosé uit de Loire met elegante, subtiele aroma’s van peper en kruiden om bij de maaltijd te drinken. Heerlijke gastronomische rosé bij vis, hartige groetengerechten en geitenkaas uit de Loire. Lees meer..
Serveer deze rosé gekoeld op 10°C tot 12°C, bij visfilets in folie, vleeswaren, gegrild vlees, spiesjes, paëlla, gegrilde of gevulde paprika's en andere hartige gerechten of Indiaanse gerechten op basis van curry.
De wijngaarden in de regio Touraine van Val de Loire bestaan uit zanderige kleigronden bedekt met stenen die warmte van de zon opvangen en 's nachts afgeven om de temperaturen in de wijngaard gematigd te houden. Gecombineerd met het continentale, gematigde klimaat betekent dit dat druiven langzaam kunnen rijpen en hun natuurlijke aromatische karakter behouden. Pineau d’Aunis, een rode druif met wit sap, ligt aan de oorsprong van deze cuvée die gevinificeert wordt als een witte wijn: het is een geperste rosé en geen saignée rosé. Het geperste sap is zeer bleek van kleur. Na 24 uur sedimentatie worden alleen de heldere sappen gefermenteerd op 15 en 20°C in temperatuur-gecontroleerde roestvrijstalen vaten. Na de fermentatie vindt er slechts één filtratie plaats voor het bottelen.
Het Domaine de la Reaudie ligt in Mareuil-sur-Cher in het zuiden van de Loire wijnregio Touraine op de hellingen van de linkeroever van de Cher. Domaine de la Renaudie is het familiebedrijf van wijnliefhebbers Patricia en Bruno Denis en hun dochter Charlotte. De ongeveer 30 ha wijngaarden van het domein vallen onder 2 appellaties AOP Touraine (13,26 Ha) en AOP Touraine Chenonceaux (17,74 Ha). Dat was wel even anders in 1928 toen Renaudie met slechts 2 hectare werd opgericht door Albert Denis. Na stages in Rutherglen en de Kaap, keerde dochter Charlotte in 2016 terug naar het familiedomein om de wijnmakerij over te nemen van Patricia en Bruno, die nog steeds de voorkeur geeft aan zijn werk in de wijngaarden. Sinds Charlotte's terugkeer is er wel het een en ander veranderd. Er zijn bijvoorbeeld gewassen tussen de wijnstokken geplant voor stikstof- of waterretentie. En wordt er geen zwavel meer gebruikt tijdens de fermentatie, waardoor de wijnen een meer fruitige expressie krijgen. Maar vlak ook de rol van Patricia niet uit. Patricia volgde een opleiding in Bordeaux en heeft hard gewerkt aan de herindeling van de Loire-appellaties met als doel om de lokale druivenrassen als sauvignon blanc, côt en cabernet franc te beschermen. In 2011 resulteerde dit in een nieuwe appellatie Touranie-Chenonceaux. De wijnfilosofie van de familie Denis is eenvoudig: elegante wijnen maken die zowel liefhebbers van wijn, als van het leven, plezier zullen brengen. Er worden duurzame praktijken gevolgd, met certificering door Terra Vitis en, vanaf de vintage van 2020, HVE - Haute Valeur Environnementale.
Perle de Rosée is een verfrissende, fruitige, niet alledaagse rosé uit de Loire met elegante, subt..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!