Frisse, sappige stijl van pinotage uit False Bay in Zuid Afrika barstensvol zwarte fruitaroma's, aangevuld met nuances van chocolade en een vleugje kruiden. In de mond levendig, rijp met rijk zwarte fruit, fluweelzachte tannines en lange, kruidige afdronk Lees meer..
Wanneer je pinotage combineert met eten let dan op de ingrediënten en gerechten die passen bij de twee voorouders van de druif, Pinot Noir en Cinsault. De cinsault voorouder bijvoorbeeld maakt dat pinotage goed te combineren is met mediterrane ingrediënten zoals gevulde paprika's en aubergines en pastagerechten. Past verder goed bij eendeborst, wraps met gehakt, Indiaanse curry en charcuterie. Serveer een paar graden koeler dan de omgevingstemperatuur.
De False Bay Bush Vine Pinotage is niet van geïrrigeerde, overvolle, hete en gestreste wijngaarden. De duurzaam verbouwde, wijngaarden liggen aan de kust en ondergaan altijd een fris briesje van Atlantische oceaan. De druiven zijn afkomstig van droog verbouwde "bush vines" die de tijd hebben gehad om zich aan te passen en hun plek te vinden. En uiteraard bij False Bay: alles hand geplukt, met een minimum aan interventie, zoals het gebruik van wilde gisten bij de spontane fermentatie, geen zuurtoevoegingen etc. en op vat gerijpt. De wijn heeft misschien daarom wel die lekkere sappige 'Pinot ’stijl. De resulterende wijn is daarom misschien meer 'Pino' dan 'Tage'. Pinotage is een kruising tussen pinot noir en cinsault, die toendertijd ook hermitage werd genoemd.
False Bay is een merk van Waterkloof, maar ook de naam van een baai -False Bay- in Zuid Afrika. In 1993 begon eigenaar Paul Boutinot zijn zoektocht naar een wijngaard met een duidelijk "terroir” signatuur. De Côte d'Or, Chablis, Paulliac en Barolo kwamen door hun prijs niet in aanmerking. Paul moest dus een nieuwe klassieker vinden. Een zoektocht die 10 jaar duurde en uiteindelijk leidde naar een klein gebied op de zuidelijke en koele hellingen van de Schapenberg, met uitzicht op False Bay. False Bay is een lange, kronkelende bocht in de zuidelijke Kaapse kustlijn van Cape Point naar Hangklip. Waterkloof was geboren en het harde werk begon. Bijgestaan door keldermeester Werner Engelbrecht en bedrijfsleider Christiaan Loots bepaalde het drietal op basis van de wijsheid van de ervaring uit de Oude Wereld en bodemonderzoeken welke variëteiten, onderstammen en trellissystemen ze moesten gebruiken. De eerste oogst als Waterkloof was in 2005.
Vanaf het begin werd besloten dat de helft van de boerderij gereserveerd zou worden om de zeldzame en overvloedige natuurlijke vegetatie, fauna en flora (fynbos) op het terrein te behouden. Als logisch gevolg van deze filosofie, en Pauls ervaring met het bezoeken van wijngaarden en het proeven van wijnen van verschillende wijnproducenten over de hele wereld, werd in 2008 besloten om Waterkloof om te bouwen tot een volwaardige geïntegreerde biologische en biologisch-dynamische landbouwbedrijf. Waterkloof is Demeter-gecertificeerd, alsook een van de eerste wijndomeinen in Zuid-Afrika die de WWF Biodiversity and Wine Initiative Champion-status ontving. In 2009 bouwt Waterkloof een ultramoderne zwaartekrachtkelder, een proeflokaal en restaurant op de Schapenberg. Vanaf 2009 begint Waterkloof zijn unieke wijnen over de hele wereld te exporteren. Waterkloof's merken False Bay, Peacock Wild Ferment en Circle of life zijn tegenwoordig garanties voor topkwaliteit.
Frisse, sappige stijl van pinotage uit False Bay in Zuid Afrika barstensvol zwarte fruitaroma's, aan..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!