Elegante bubbel met mooie aromatische intensiteit en aroma's van rijpe rode appel, aardbei en vleugje bloedsinasappel. Een van de weinige cava's gemaakt van garnacha druiven. Subtiel, delicaat en complex, dankzij rijping van 15 maanden. Plezante afdronk Lees meer..
De Joan Sardà Cava Rosat Brut is een frisse en fruitige cava met een lichtroze kleur en een delicate mousse. De wijn heeft subtiele smaken van rijpe rode appel en aardbei en mooie aromatische complexiteit door de lange flesrijping. Geweldig als aperitief en als begeleider bij tapas, salades, pasta- en groenterecepten, vis, zeevruchten, stoofschotels en lichte vleesgerechten.
Het landgoed Masia Olivella is de thuisbasis van Joan Sardà. Het is een originele 17e-eeuwse boerderij, die een levende getuigenis is van een jarenlange wijn traditie. Joan Sardà verbouwt zijn eigen wijnstokken op 12 hectare grond in het centrale gedeelte van de Penedès. De wijngaarden staan op diepe bodems en kalksteenklei. Het klimaat is over het algemeen mediterraan, mild als warm, terwijl de zeebries in de zomer de wijngaarden van zuurstof voorziet. De temperaturen variëren dag en nacht, van seizoen tot seizoen, en dit is gunstig voor het verkrijgen van een optimale rijpheid van de druiven. Deze cava wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle. Na een zachte persing en fermentatie van 21 dagen op lage temperatuur, die zorgt voor behoud van fruitaroma's, structuur en frisheid, rijpt de wijn 20 maanden op de fles.
Joan Sardà is een kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De wijngeschiedenis van de familie Sardà gaat terug tot 1927 toen druivenboer Tomàs Sardà Comellas zelf wijn ging maken. Na een succesvol oogstjaar besloot hij de overtollige wijn te verkopen in het nabijgelegen Barcelona. Dankzij het zakelijk inzicht van Tomàs werd de basis voor het familiebedrijf gelegd en breidden de volgende generaties zijn traditie verder uit. Tegenwoordig is Joan Sardà een van de meest gerespecteerde wijnbedrijven in de streek. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van xarel-lo, chardonnay en cabernet sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch. Joan Sardà verbouwt voornamelijk de druivenrassen Xarel-lo, Chardonnay, Sumoll, Cabernet Sauvignon, Macabeo en Parellada.
Elegante bubbel met mooie aromatische intensiteit en aroma's van rijpe rode appel, aardbei en vleug..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!