Afkomstig uit de lieu-dit 'Les Brureaux' in de appellatie Chénas. Deze wijngaard ligt op zanderige klei, op een hoogte van 265 meter, en is gericht op het oost/noordoosten. De wijnstokken zijn 45 jaar oud. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd in de wijngaard.
De gisting vindt gedurende 10 dagen plaats via de macération semicarbonique techniek, ook wel "Vinification Beaujolaise" genoemd. Dit geeft de wijn een fruitig karakter en zorgt voor een soepele smaakstructuur. Na de gisting rijpt de wijn 6 maanden in cementen tanks en vervolgens 3 maanden in de fles.
De wijn is paarsrood van kleur. Je ruikt een krachtige wijn van bramen, kersen, bessen en rozen. Je proeft een fruitige wijn met smaken van aardbeienjam, pruimen en rode bieten.
Anita Neveu was vroeger professioneel wielrenster. Met dezelfde ‘drive’ stopt ze tegenwoordig al haar energie in het maken van Beaujolais-wijnen op Domaine Anita. Anita gebruikt daarvoor alleen terroirs van hoge kwaliteit. Daarmee maakt ze wijnen van de Gamay-druif die al diverse hoge scores kregen van gerenommeerde critici, waaronder Robert Parker, James Suckling en Wine Enthusiast.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!