Heerlijk frisse en complexe witte Mediterrane blend met voor de druiven kenmerkende aroma's van appelbloesem, witte bloemen, citrus, peer, ananas en meloen. Goed in balans, mooie fraîcheur en toch veel rondheid. Lange afdronk met steen- en exotisch fruit. Lees meer..
Door zijn frisse mondgevoel en een mooi bittertje in de afdronk valt Cuvée Luc perfect te combineren met onder andere asperges, verschillende soorten vis, ceviche, sushi, frisse salades en zelfs blauwe kaas. In combinatie met deze wijnstijl doen mosselen, coquilles st jacques of kip met een zure saus, zoals een saus op basis van citroen of sinaasappel, het ook geweldig. Of serveer gekoeld op 10°-12˚C. bij een zomerse salade.
De 28 ha wijngaarden van Domaine de Marotte liggen op de zuidhellingen van de Mont Ventoux op een steenworp afstand van de bekende wijndorpen Gigondas, Vacqueyras en Beaumes-de-Venise. Domaine de Marotte beschikt over verschillende grondsoorten. Op het plateau in het zuiden is het land rijker aan ijzer, zand, kiezelstenen en rotsen. Deze grond heeft als voordeel dat je tijdens natte jaren zeer mooie en gezonde druiven kunt oogsten, omdat water in dit type grond efficiënt in de grond wordt opgenomen. Ten noorden is de grond zeer kleiachtig. Deze grond zorgt in droge jaren voor prachtige druiven. Domaine de Marotte's filosofie gaat uit van minimale interventie en zo min mogelijk toevoegingen. De druiven worden geperst in een pneumatische pers, zodat de zachte persing de druiven heel houdt en er op deze manier geen bittere stoffen vrijkomen. Na de 24 uur koude maceratie, volgt een temperatuur gestuurde fermentatie bij maximaal 16°C in roestvrijstalen tanks gedurende ongeveer drie weken.
Domaine de Marotte ligt aan de rand van Carpentras, aan de voet van de Mont Ventoux. De Mont Ventoux, de "reus van de Provence", domineert het landschap en de wijngaarden. Midden tussen de wijngaarden ligt een oude versterkte kloosterboerderij – wat daar een Mas genoemd wordt – die dateert uit het einde van de 16e eeuw. Rond deze Mas werden in die tijd vooral groenten en fruit verbouwd en eind 19e eeuw werden er ook truffels gevonden. Maar helaas niet meer, de truffeleiken door de jaren heen vrijwel allemaal ontworteld. Het is deze Mas die in 1998 Daan en Elvire van Dijkman van Nederland naar Zuid-Frankrijk deed verhuizen. Hun zoon Niels was toen nog maar één jaar oud en daarna werden hun andere kinderen Eline, Luc en Jules geboren. Je kunt de namen van hun kinderen terugvinden in de verschillende cuvées van Domaine de Marotte. Daan en Elvire werken al jaren biologisch. Een gezond en divers bodemleven is daarbij belangrijk, het maakt de wijnstokken sterker en minder vatbaar voor ziektes. Domaine de Marotte's wijnen worden verkocht onder de vlag van de AOP (Appellation d’Origine Protégée) Ventoux en Vin de Pays de Méditerranée.
Wil je meer weten over Domaine de Marotte? Neem dan hier een kijkje: https://www.marottevins.com/
Heerlijk frisse en complexe witte Mediterrane blend met voor de druiven kenmerkende aroma's van appe..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!