Goed gemaakte, uitnodigende viognier met veel geur en smaak. Je ruikt de amandelbloesem, rijpe abrikozen, meloen, citroen, vlierbessen en honing. De mond? Veel concentratie, zacht, vol, rond en toch fris. Superlange afdronk. Prachtige aperitief en eetwijn Lees meer..
Als jonge, frisse wijn doet deze viognier het heel goed als aperitief. Langer bewaren, tot 5 jaar, is hij nóg lekkerder en geeft een mooie volle, complexe, geconcentreerde rijpe wijn zonder dat deze vermoeid wordt. Gastronomisch goed inzetbaar in combinatie met geroosterde kip, vis en kalfsvlees. Vanwege de smaak van rijpe abrikozen, meloen en honing, past deze viognier verder heerlijk bij ham of ander gemarineerd vlees met een mosterd/honing saus. Door zijn licht zoete element ook ideaal bij geroosterde wortelgroenten, zoals yams en pastinaak, en de Indiaase keuken.
De 28 ha wijngaarden van Domaine de Marotte liggen op de zuidhellingen van de Mont Ventoux op een steenworp afstand van de bekende wijndorpen Gigondas, Vacqueyras en Beaumes-de-Venise. Domaine de Marotte beschikt over verschillende grondsoorten. Op het plateau in het zuiden is het land rijker aan ijzer, zand, kiezelstenen en rotsen. Deze grond heeft als voordeel dat je tijdens natte jaren zeer mooie en gezonde druiven kunt oogsten, omdat water in dit type grond efficiënt in de grond wordt opgenomen. Na de oogst volgt een maceratie op de druivenschillen van 6 uur. Deze maceratie op de schillen is bedoeld als een pre-fermentatieproces bij het maken van witte wijn. Daarna pneumatische persing met lage druk en een fermentatie gedurende 3 weken op maximaal 16 °C . Korte opvoeding op de droesem om de wijn wat meer concentratie en complexiteit te geven. De wijn is biologisch en vegan gecertificeerd.
Domaine de Marotte ligt aan de rand van Carpentras, aan de voet van de Mont Ventoux. De Mont Ventoux, de "reus van de Provence", domineert het landschap en de wijngaarden. Midden tussen de wijngaarden ligt een oude versterkte kloosterboerderij – wat daar een Mas genoemd wordt – die dateert uit het einde van de 16e eeuw. Rond deze Mas werden in die tijd vooral groenten en fruit verbouwd en eind 19e eeuw werden er ook truffels gevonden. Maar helaas niet meer, de truffeleiken door de jaren heen vrijwel allemaal ontworteld. Het is deze Mas die in 1998 Daan en Elvire van Dijkman van Nederland naar Zuid-Frankrijk deed verhuizen. Hun zoon Niels was toen nog maar één jaar oud en daarna werden hun andere kinderen Eline, Luc en Jules geboren. Je kunt de namen van hun kinderen terugvinden in de verschillende cuvées van Domaine de Marotte. Daan en Elvire werken al jaren biologisch. Een gezond en divers bodemleven is daarbij belangrijk, het maakt de wijnstokken sterker en minder vatbaar voor ziektes. Domaine de Marotte's wijnen worden verkocht onder de vlag van de AOP (Appellation d’Origine Protégée) Ventoux en Vin de Pays de Méditerranée.
Wil je meer weten over Domaine de Marotte? Neem dan hier een kijkje: https://www.marottevins.com/
Goed gemaakte, uitnodigende viognier met veel geur en smaak. Je ruikt de amandelbloesem, rijpe abrik..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!