Cariño mio, mijn lief, de naam zegt het al, innemende wijn van 80 jaar oude carignan stokken. Subtiele en delicate aroma's van morellen kers, rode bes en zwarte peper. De smaak is krachtig, soepel, fruitig en fris met een zachte textuur en lange afdronk. Lees meer..
De meesten van ons zijn beter bekend met de noordelijke Côtes du Rhône. Maar ontdek ook eens de andere kant. Zuidelijke Côtes du Rhône wijnen zijn uitermate geschikt om te combineren met eten. Cariño mio combineert met zijn intense fruit en kruidige aroma’s goed bij gerechten met zoete kruiden, zoals kaneel en anijs, sauzen op basis van bessen, eendenborst en rokerig vlees. Of serveer op 16-18°C. bij ratatouille, geroosterde aubergine of gekruide lamskebab.
De wijngaarden van Plan de Dieu strekken zich uit over 4 gemeenten; Camaret-sur-Aigues, Jonquières, Travaillan et Violès in de Vaucluse. En in dat laatste gebied cultiveert domaine des Favards in Plan de Dieu (Côtes du Rhône Villages) volgens de biologische landbouw. De Plan de Dieu wijngaarden kennen een klimaat dat vergelijkbaar is met dat van de Côte du Rhône, maar dan met een lichte Mistral-invloed. De bodems bestaan uit klei-kalksteen en opgerolde kiezels. Plan de Dieu wordt sinds 2005 geklasseerd als Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu en dit geldt enkel voor de rode wijnen. Cariño mio wordt gemaakt van één druivensoort: carignan. Carignan floreert in het Plan de Dieu-terroir. Het perceel, meer dan 80 jaar oud, heeft zeer lage opbrengsten (25hl/ha), wat betekent veel intensiteit en aromatische rijkdom in de fles. De carignan druiven worden in zijn geheel gevinifieerd (door middel van koolzuurmaceratie - macération carbonique) om de aangename rode fruitsmaken en frisheid te behouden.
Casimir Barbaud kocht het landgoed in 1920. Destijds was de 18 hectare grotendeels beplant met moerbeibomen voor de productie van zijderupsen. Slechts één perceel was beplant met wijnstokken. Met het idee om zelf eigen wijn te produceren en zelf te vinificeren, bouwde Casimir een kelder als verlengstuk van de familieboerderij. Zoals alle Provençaalse mensen in die tijd had hij een bijnaam: de “Favard”. Deze uitdrukking verwijst naar de boon die tijdens het feest van Driekoningen in de koningscake wordt aangetroffen. Na zijn zoon Maurice Barbaud nam in 1980 Jean-Paul Barbaud het familiebedrijf over. Net als zijn vader maakt hij zelf wijn en begint hij zijn wijnen te bottelen om rechtstreeks te verkopen. Hij moet dan een naam voor zijn wijngaard kiezen. Het wordt het Domaine des Favards, als eerbetoon aan zijn grootvader Casimir. In 2010 voegt Céline Barbaud zich bij haar vader. Met een diploma in scheikunde en plantenbiologie in haar zak, en na een aantal jaar in de wijnsector te hebben gewerkt om ervaring op te doen, brengt ze een nieuw elan naar de familiewijngaard. De gehele wijngaard wordt omgebouwd tot biologische landbouw. Ze renoveert de wijngaard en de kelder en creëert nieuwe cuvées. De nieuwste? “Sur un Fil”, een 100% syrah-wijn, gevinifieerd zonder toegevoegde sulfieten.
Cariño mio, mijn lief, de naam zegt het al, innemende wijn van 80 jaar oude carignan stokken. Subti..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!