Elegante, fijne Rhône blend van roussanne, marsanne, viognier en clairette met aroma's van witte bloemen, perzik, appel en peer. In de smaak banaan, ananas, zomerse perzik, anijs en vleugje gember. Rijk mondgevoel, licht mineraal en frisse, lange afdronk. Lees meer..
Witte Côtes du Rhône volgens het boekje. Een Rhône blend die uitstekend past bij ceviche, sashimi or sushi. In combinatie met deze wijnstijl doet vis, kip of witvlees met een zure saus, zoals een saus op basis van citroen of sinaasappel, het ook geweldig. Of serveer op 10°-12˚C. bij een tortilla, kabeljauwbrandade, vol au vent, een zomerse salade of een uientaart.
Domaine des Favards ligt in het hart van de zuidelijke Rhônevallei,in de gemeente Violès in de regio Vaucluse, op klei-kalksteen en steenachtige terroirs. Favards cultiveert daar 25 hectare in de appellations Côtes du Rhône en Plan de Dieu (Côtes du Rhône Villages) volgens de biologische landbouw. De Côtes du Rhône wijngaarden profiteren van een terroir met een gematigd mediterraan klimaat, De wijngaarden staan op kalksteenterrassen uit het Tertiair en het Kwartair in een heuvelachtige landschap. De Plan de Dieu wijngaarden kennen een klimaat dat vergelijkbaar is met dat van de Côte du Rhône, maar dan met een lichte Mistral-invloed. De bodems bestaan uit klei-kalksteen en opgerolde kiezels.
Casimir Barbaud kocht het landgoed in 1920. Destijds was de 18 hectare grotendeels beplant met moerbeibomen voor de productie van zijderupsen. Slechts één perceel was beplant met wijnstokken. Met het idee om zelf eigen wijn te produceren en zelf te vinificeren, bouwde Casimir een kelder als verlengstuk van de familieboerderij. Zoals alle Provençaalse mensen in die tijd had hij een bijnaam: de “Favard”. Deze uitdrukking verwijst naar de boon die tijdens het feest van Driekoningen in de koningscake wordt aangetroffen. Na zijn zoon Maurice Barbaud nam in 1980 Jean-Paul Barbaud het familiebedrijf over. Net als zijn vader maakt hij zelf wijn en begint hij zijn wijnen te bottelen om rechtstreeks te verkopen. Hij moet dan een naam voor zijn wijngaard kiezen. Het wordt het Domaine des Favards, als eerbetoon aan zijn grootvader Casimir. In 2010 voegt Céline Barbaud zich bij haar vader. Met een diploma in scheikunde en plantenbiologie in haar zak, en na een aantal jaar in de wijnsector te hebben gewerkt om ervaring op te doen, brengt ze een nieuw elan naar de familiewijngaard. De gehele wijngaard wordt omgebouwd tot biologische landbouw. Ze renoveert de wijngaard en de kelder en creëert nieuwe cuvées. De nieuwste? “Sur un Fil”, een 100% syrah-wijn, gevinifieerd zonder toegevoegde sulfieten.
Elegante, fijne Rhône blend van roussanne, marsanne, viognier en clairette met aroma's van witte bl..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!