Een fijne Côtes-du-Rhône van oude stokken die je niet kunt laten liggen. Met aangename rood- en zwart fruit aroma's, morellen kersen en vanille. In de mond rijk, soepel, harmonieus met fraaie tannines en rijp, jammig fruit, specerijen, peper en zoethout. Lees meer..
Zuidelijke Côtes du Rhône wijnen zijn uitermate geschikt om te combineren met eten. Deze klasse wijn Les Brigands met zijn intense aroma’s is ideaal bij gegrild vlees, een bavette met sjalotten, Vlaamse carbonade, tortillas met salsa verde, prime rib, lasagne, of een goentegratin. Of serveer op 14-16°C. bij een breed scala aan kazen.
De wijngaarden van Plan de Dieu strekken zich uit over 4 gemeenten; Camaret-sur-Aigues, Jonquières, Travaillan et Violès in de Vaucluse. En in dat laatste gebied cultiveert domaine des Favards in Plan de Dieu (Côtes du Rhône Villages) volgens de biologische landbouw. De Plan de Dieu wijngaarden kennen een klimaat dat vergelijkbaar is met dat van de Côte du Rhône, maar dan met een lichte Mistral-invloed. De bodems bestaan uit klei-kalksteen en opgerolde kiezels. Plan de Dieu wordt sinds 2005 geklasseerd als Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu en dit geldt enkel voor de rode wijnen. De naam Les Brigands verwijst naar een legende over Plan de Dieu. In de Middeleeuwen was dit gebied een uitgestrekt eikenbos dat gedomineerd werd door bandieten (brigands in het frans). Om dit eikenbos veilig te kunnen doorkruizen moest je je ziel aan God overgeven, je schikken naar God's plan, naar 'Plan de Dieu'. Het vereiste toen lef om een bos te doorkruizen maar nu ook om een “grote” wijn als Les Brigands te maken met druiven die afkomstig zijn uit de vlakkere percelen van de Rhône-vallei en niet uit de heuvels. Dit betekent hard werken om de kwaliteit te produceren die gewenst is voor de Plan de Dieu wijnen, de premium Côtes du Rhône-appellatie. De druiven zijn afkomstig van biologisch geteelde wijnstokken met een lage opbrengst, wat resulteert in een diepgekleurde en geconcentreerde wijn met extra aantrekkelijke kruidige aroma's van het lokale garrigue-struikgewas. Na de oogst ontsteelt men eerst, daarna volgt de fermentatie in thermisch gereguleerde roestvrijstalen vaten. Rijping vindt plaats in nieuwe eikenhouten vaten.
Casimir Barbaud kocht het landgoed in 1920. Destijds was de 18 hectare grotendeels beplant met moerbeibomen voor de productie van zijderupsen. Slechts één perceel was beplant met wijnstokken. Met het idee om zelf eigen wijn te produceren en zelf te vinificeren, bouwde Casimir een kelder als verlengstuk van de familieboerderij. Zoals alle Provençaalse mensen in die tijd had hij een bijnaam: de “Favard”. Deze uitdrukking verwijst naar de boon die tijdens het feest van Driekoningen in de koningscake wordt aangetroffen. Na zijn zoon Maurice Barbaud nam in 1980 Jean-Paul Barbaud het familiebedrijf over. Net als zijn vader maakt hij zelf wijn en begint hij zijn wijnen te bottelen om rechtstreeks te verkopen. Hij moet dan een naam voor zijn wijngaard kiezen. Het wordt het Domaine des Favards, als eerbetoon aan zijn grootvader Casimir. In 2010 voegt Céline Barbaud zich bij haar vader. Met een diploma in scheikunde en plantenbiologie in haar zak, en na een aantal jaar in de wijnsector te hebben gewerkt om ervaring op te doen, brengt ze een nieuw elan naar de familiewijngaard. De gehele wijngaard wordt omgebouwd tot biologische landbouw. Ze renoveert de wijngaard en de kelder en creëert nieuwe cuvées. De nieuwste? “Sur un Fil”, een 100% syrah-wijn, gevinifieerd zonder toegevoegde sulfieten.
Een fijne Côtes-du-Rhône van oude stokken die je niet kunt laten liggen. Met aangename rood- en zw..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!