Poisot Pernand-Vergelesses 1er Cru is een verleidelijke mix van verfijndheid en karakter. Aroma's van rood fruit, florale accenten, kruiden, zwarte bes en kers, drop. Vol, sappig, evenwichtig, met mooie rijpheid, rijke tannines en opvallende mineralteit . Lees meer..
Door de krachtige tannines van deze rode wijn gaat de voorkeur van nature uit naar vleessoorten zoals kalfsvlees, lamsbout, wild en gegrild varkensvlees, maar ook roastbeef. Combineert ook goed bij pasta. risottos en kazen, zoals Mont d'Or, Vacherin, Tomme de Savoie, Reblochon, Cîteaux. Serveer op 15 - 16 °C.
De wijngaarden liggen in de Côte d’Or in de Bourgogne. Het perceel met de ongeveer 45 jaar oude druivenstokken ligt halverwege de heuvel, pal op het oosten aan de monding van de Pernandvallei, tegenover de Cortonheuvel. Een gunstige ligging voor een langzame rijping van de druiven. De steenachtige kalksteenbodem en de arme mergelondergrond met kiezelhoudende resten van vuursteenkalksteen onderstrepen de specifieke mineraliteit van dit terroir. De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd in de wijngaard. Vervolgens worden ze voor 100% ontsteeld en in open eikenhouten vaten gedaan. Maceratie en vinificatie duren ongeveer 15 dagen. Tijdens de alcoholische fermentatie wordt er dagelijks overgepompt. De rijping vindt plaats in eikenhouten vaten gedurende 16 tot 18 maanden. Het levert mooie, stevige en verfijnde wijnen op, waarbij het rode fruit wordt ondersteund door een goede tanninestructuur.
In 1902, na de dood van haar vader Louis Latour, erft Marie Poisot de helft van zijn wijndomein, terwijl haar broer Louis de andere helft erfde. Uit het gedeelte van Louis is het huidige wijnhuis Louis Latour ontstaan. Marie verdeelt haar wijngaarden onder haar zes kinderen, onder wie Pierre Poisot. Pierre werkte toendertijd als wijnmaker en hoofd van de druiventeelt bij het huis Louis Latour tot aan zijn dood. Na zijn dood wordt zijn vrouw Yvonne Poisot Misserey vruchtgebruiker van zijn wijngaardpercelen. In 1986 worden deze percelen overgenomen door Maurice Poisot, een van haar kinderen. Zijn zoon Rémi koos niet de meest directe weg naar het wijnmakerschap door eerst als beroepsofficier te gaan werken bij de Franse marine. Vijfentwintig jaar later keert Rémi terug naar de bakermat van Bourgondië en neemt in juni 2010 officieel de leiding over van zijn vader Maurice. Rémi werkt volgens het principe dat een goede wijn niet het werk is van één man, maar het resultaat van een constante en verfijnde traditie. Na de verschillende erfdelingen en verkopen bedraagt het huidige wijngaard areaal nu ongeveer 2 ha. Een nietttemin indrukwekkend areaal met een paar karakteristieke kenmerken die zeldzaam zijn voor een klein familiebedrijf, drie grands crus en een premier cru.
Poisot Pernand-Vergelesses 1er Cru is een verleidelijke mix van verfijndheid en karakter. Aroma's va..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!