Fruitige, soepele Nero d'Avola uit Sicilië met aroma's van bessen, kersen, pruimen en granaatappel. Spannend door de zoete specerijen plus iets rokerigs. De fluweelzachte tannines en frisse smaak maken deze wijn perfect voor klassieke Italiaanse gerechten Lees meer..
Deze fruitige Nero d'Avola is een uitstekende match met de rijke, hartige smaken van spaghetti alla Norma, pasta met puttanesca saus, pizza of gerechten met (gerookte) ricottakaas. De diepe robijnrode kleur en intense fruitaroma's van rode bessen, kersen en wilde aardbeien vullen de smaak van het gerecht perfect aan, terwijl de zachte tannines zorgen voor een soepele afwerking. Nero d'Avola doet het verder goed bij lamsvlees, eend en geroosterde of gegrilde rundvleesgerechten.
De 700 ha wijngaarden van Feudo Arancio liggen aan de zuidkust van Sicilië, in Sambuca di Sicilia en Acate. Daar profiteren de druiven van de zonovergoten dagen en verkoelende zeebries. Feudo Arancio werkt zowel met inheemse als internationale druiven. De verschillende variëteiten worden apart geteeld, geselecteerd en gevinifieerd. De druiven voor deze komen Nero d'Avola uit Sambuca di Sicilia, in de provincie Agrigento. Nero d'Avola geeft de voorkeur aan klei-achtig terrein en is zeer gevoelig voor overmatige droogte en te veel blootstelling aan zonlicht. De duurzaam geteelde Nero d’Avola wordt geoogst zodra de druiven de ideale polyfenolische rijping hebben bereikt. Ontsteling en alcoholische gisting vinden plaats in contact met de schil gedurende enkele dagen bij 22-24°C. De wijn rijpt daarna maandenlang in barriques van Frans eikenhout.
Feudo Arancio maakt onderdeel uit van een van de grootste, meest toonaangevende wijnbedrijven van Italië: Mezzacorona. De naam Feudo Arancio is afgeleid van het nabij gelegen meer ‘Lago Arancio’. In 2001 werd het door Mezzacorona aangekocht in zeer verwaarloosde staat. De wijngaarden werden gerooid en de wijnmakerij gesloopt. Kosten nog moeite zijn gespaard om een nieuwe, moderne wijnmakerij te bouwen en nieuwe wijngaarden aan te leggen, compleet met irrigatiesysteem. Ook zijn er duurzame praktijken geïmplementeerd, waaronder het gebruik van zonnepanelen, reductie in het gebruik van chemische middelen en een focus op recycling. De nieuwe wijnmakerij is gebouwd volgens de structuur van baglio, een traditioneel Siciliaans gebouw, met een typische binnenplaats. Bijzondere lokale kenmerken, zoals de aanwezigheid van tufsteengroeven, worden hergebruikt. Feudo Arancio's wijnen zijn harmonieus, karaktervol en weerspiegelen het temperament en de kenmerken van Sicilië; de zon, de zee en de natuur.
Fruitige, soepele Nero d'Avola uit Sicilië met aroma's van bessen, kersen, pruimen en granaatappel...
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!