Heerlijk joviale crémant met fijne en delicate bubbels en aroma's van groene appel, gerijpt citrusfruit en amandelen. In de mond lekker droog en biscuitachtig, maar ook romig. Op de tong verleidelijk zuurtje. Gekoeld feestelijk aperitief of bij coquilles Lees meer..
Deze Gustave Lorentz - Crémant is een blend van 1/3 chardonnay, voor body en fruitigheid, 1/3 pinot blanc, voor frisheid en delicate tonen, en 1/3 pinot noir voor structuur en een lange afdronk. Het blenden van deze 3 druivenvarieteiten zorgt voor een prettige frisheid en balans. Wanneer geserveerd tussen 5 en 7°C. is deze Crémant een perfect aperitief en vormt een puike basis voor de meeste
cocktails. Crémant d'Alsace Brut kan ook prima worden gecombineerd met zeevruchten, lichte vleesgerechten, kazen en desserts en onderstaand gerecht.
Ingrediënten
Voor de dressing
Bereiding
De wijngaarden zijn gelegen in de regio Haut-Rhin, in het zuidelijk deel van de Elzas. Daar vindt je kalk- en mergelbodems. Tijdens de oogst worden de gezonde druiven geplukt en geperst met inachtneming van de regels van de “Méthode Champenoise”. Na de traditionele gisting verkrijg je zo een “vin de base” in tanks. Daarna vindt in de fles een tweede vergisting plaats in de koele kelders van Lorentz. Na de twee jaar rijpingsperiode (“sur lattes”, letterlijk op houten latten) worden de flessen gedurende 4 dagen geleidelijk geroteerd van een horizontale naar een verticale positie, zodat de gistafzetting zich ophoopt in de hals van de fles. Op het moment van “dégorgement” is de hals van de fles bevroren en wordt het sediment door natuurlijke druk de fles uit geworpen waarop meteen de fles wordt gekurkt en bedraad.
Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smid én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van wijnhuis Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn
aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit ook op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.
Heerlijk joviale crémant met fijne en delicate bubbels en aroma's van groene appel, gerijpt citrusf..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!