Charmante, organische bubbel uit de Elzas, met een grote frisheid en finesse. Perfect voor aperitief. Lichtgeel, met aroma’s van Mirabelle pruim, hazelnoot, rijpe appel. Fijne en aanhoudende bubbels. Attractieve zuren, brioche en wat kaneel in afdronk. Lees meer..
Een charmante, organische bubbel uit de Elzas, met een grote frisheid en finesse. Lichtgeel, met intense aroma’s van Mirabelle pruim en hazelnoot, gevolgd door fruitige aroma's van rijpe appel en sinaasappelschil. Fijne en aanhoudende bubbels. We proeven attractieve zuren, rode appel, peer, citrus, brioche en wat kaneel.
De Crémant d'Alsace zéro dosering van wijnhuis Gustave Lorentz is de perfecte partner voor een aperitief, maar doet het ook uitstekend op feestjes. Past verder voortreffelijk bij voorgerechten met zeevruchten, zoals een coquille ceviche of een licht citroenachtige zeebrasem tartaar.
De wijngaarden bevinden zich op de verschillende heuvels rond het kleine dorpje Bergheim met een haar zware bodems van klei en kalksteen. De druiven worden gezond geplukt (zonder enig spoor van rot) en vervolgens zorgvuldig geperst met inachtneming van de regels van de "méthode Champenoise". Na de rijpingsperiode van dertig maanden "sur lattes" worden de flessen gedurende 4 dagen gedraaid voor het moment van "dégorgement". Dan vindt ook het toevoegen van een ongezoete "liqueur d'expedition" plaats.
Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smid én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.
Charmante, organische bubbel uit de Elzas, met een grote frisheid en finesse. Perfect voor aperitief..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!