Wat een wijn is dit! Je ruikt en proeft de typerende rijpe abrikoos en perzik, honing en de bekende kruidigheid. Deze wijn is bijzonder geschikt als begeleidend glas van sterk ruikende loopkazen en blauwschimmels of zoet-zuur Chinees eten. Lees meer..
De wijn is met zijn geur en smaak van lychee, honing en rozenblaadjes zeer herkenbaar als gewürtztraminer. Door zijn milde smaak, specerijen, mooi ronde structuur met aangename zuurgraad en volle lengte is deze wijn bijzonder geschikt als begeleidend glas van sterk ruikende loopkazen en blauwschimmels, zoet-zuur Chinees eten, curry's, kip Tandoori en diverse andere exotische gerechten. Drinken binnen zes jaar na de oogst.
Ingrediënten
Bereiding
De druiven voor deze Réserve wijn komen uit Bergheim die Lorentz bij zijn speciale boeren koopt. Hierdoor blijft de frisse stijl van het huis gewaarborgd.
Het Duitse Gewürz betekent vrij vertaald naar het Nederlands kruidig. Dat de naam gewürztraminer gekozen is voor de druif waar de gelijknamige stuivend kruidige wijn van is gemaakt zal dan ook niemand verbazen. De trossen worden direct na de oogst en aankomst in de kelder geperst. Het troebele sap wordt overgestoken op cuves waarin het grovere sediment in twee etmalen kan neerdalen op de bodem. Dat wordt verwijderd en de gisting kan aanvangen. De wijn verblijft vervolgens nog langdurig op zijn lie: de dode en uitgewerkte gistcelletjes die voor afgifte van nog meer prachtige aroma's in de wijn zorgen.
Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.
Wat een wijn is dit! Je ruikt en proeft de typerende rijpe abrikoos en perzik, honing en de bekende ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!