Een veelzijdige cava, fris en fruitig met intense neus van wit- en geel fruit en verse kruiden. Ideaal als aperitief. Delicate smaak met uitgesproken frisheid. In de mond expressief met aangename complexiteit door lang rijpingsproces van 25 -30 maanden. Lees meer..
De Joan Sardà Cava Brut Nature Reserva is een frisse en fruitige cava met een gouden kleur en een fijne mousse. De wijn heeft subtiele smaken van tropisch fruit en bloesem. Zeer complex door de lange rijping op de gistcellen met een uitgesproken frisheid en een delicate afdronk. Een veelzijdige cava, die ideaal is als aperitief, maar het ook prachtig bij tapas, zeevruchten, carpaccio, romige soepen of bij rijst-, vis- of witvleesgerechten. Maar ook bij gerechten met asperges en artisjokken, notoir lastige groenten om te combineren met wijn, maar geen probleem voor cava.
Het landgoed Masia Olivella is de thuisbasis van Joan Sardà. Het is een originele 17e-eeuwse boerderij, die een levende getuigenis is van een jarenlange wijn traditie. Joan Sardà verbouwt zijn eigen wijnstokken op 12 hectare grond in het centrale gedeelte van de Penedès. De wijngaarden staan op diepe bodems en kalksteenklei. Het klimaat is over het algemeen mediterraan, mild als warm, terwijl de zeebries in de zomer de wijngaarden van zuurstof voorziet. De temperaturen variëren dag en nacht, van seizoen tot seizoen, en dit is gunstig voor het verkrijgen van een optimale rijpheid van de druiven. Deze cava wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle en rijpt 25 tot 30 maanden op de fles.
Joan Sardà is een kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De wijngeschiedenis van de familie Sardà gaat terug tot 1927 toen druivenboer Tomàs Sardà Comellas zelf wijn ging maken. Na een succesvol oogstjaar besloot hij de overtollige wijn te verkopen in het nabijgelegen Barcelona. Dankzij het zakelijk inzicht van Tomàs werd de basis voor het familiebedrijf gelegd en breidden de volgende generaties zijn traditie verder uit. Tegenwoordig is Joan Sardà een van de meest gerespecteerde wijnbedrijven in de streek. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van xarel-lo, chardonnay en cabernet sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch. Joan Sardà verbouwt voornamelijk de druivenrassen Xarel-lo, Chardonnay, Sumoll, Cabernet Sauvignon, Macabeo en Parellada.
Een veelzijdige cava, fris en fruitig met intense neus van wit- en geel fruit en verse kruiden. Idea..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!