Een werkelijk elegante witte Crozes-Hermitage. Verleidelijk dankzij zijn bloemige en citrus aroma's. In de smaak krachtig met complexe tonen, maar ook een opmerkelijke aromatische intensiteit. In de afdronk attractieve frisheid en licht nootachtige smaak. Lees meer..
Klassiekers met een twist, zo noemen Nicolas Jaboulet en Alexandre Caso van Maison les Alexandrins hun Crozes-Hermitage wijnen. De marsanne en rousanne druiven voor deze blend komen uit twee terroirs: wijnstokken die groeien op de granieten hellingen van Les Pends en de steenachtige vlaktes in het dorp Chanos Curson. In de neus vinden we de geur van citrus, witte bloemen en hazelnoten. De smaak is evenwichtig, zacht filmend en rond, maar tegelijkertijd ook mineraal en fris. Deze wijn is perfect als aperitief. Serveer fris op 14-16 °C. met een garnalenschotel. Verder past Crozes Hermitage Blanc ook goed bij gegrilde vis (tong en zeebrasem), zoetwatervis in beurre blanc. Of bij wit vlees, vooral bij gevogelte, maar denk ook eens aan een milde curry.
De wijngaarden van Crozes-Hermitage omvatten 11 gemeenten in de Drôme op de linkeroever van de Rhône, ten noorden, zuiden en oosten van het dorp Tain-l’Hermitage. De grond kenmerkt zich door een steenachtig terras met löss of kaolinietisch zwart zand. De gebieden in het noorden liggen op granieten bodems die ook bedekt zijn met löss. Er heerst een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers. De wijnstokken voor deze Crozes-Hermitage hebben een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. De druiven zijn afkomstig van verschillende ‘terroirs’: de granietbodems van “Les Pends” in het noorden en de rolkeien van Chanos Curson. Dit brengt de wijn zowel mineraliteit en finesse, als body en lengte. Na persing wordt de most op lage temperatuur vergist op twee tot drie jaar oude vaten. De wijn rijpt daarna nog vijf à zes maanden op zijn gistbezinksel. Dit gebeurt deels in grote houten vaten en deels in betonnen eieren. De typische bloemige en hazelnoot aroma's ontwikkelen zich vooral door flesrijping.
Maison Les Alexandrins is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen drie belangrijke wijnpersonages uit de noordelijke Rhône. De eerste is Nicolas Jaboulet, die de zesde generatie in een wijnmakersfamilie uit 1834 in Tain l’Hermitage vertegenwoordigt. De tweede is Guillaume Sorrel, zoon van Marc Sorrel van Domaine Sorrel in Hermitage. En tenslotte Alexandre Caso, een terroirspecialist van het noordelijke Rhône-gebied. De drie heren kwamen in 2012 bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk een perceel in Crozes Hermitage te bewerken. Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichting van Maison Les Alexandrins, de natuurlijke evolutie van het voormalige Maison Nicolas Perrin. De wijnen van Maison Les Alexandrins vormen een prachtige expressie van het werk dat op dit wijnhuis wordt gedaan. Maison Les Alexandrins heeft een modernere aanpak, een meer eigentijdse stijl een gevarieerder palet van wijnen afkomstig van uitzonderlijke terroirs in de noordelijke Rhône. Klassiekers met een twist, zo noemt Maison Les Alexandrins deze wijnen.
Een werkelijk elegante witte Crozes-Hermitage. Verleidelijk dankzij zijn bloemige en citrus aroma's...
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!