Typische syrah neus met subtiele aromas van viooltjes, zoethout, kruiden, peper en klein rood en zwart fruit. Fris, met een geweldige balans tussen de vrijgevigheid van het rode fruit, kersen, bosbessen, bramen, en de kracht van de zeer fijne tannines. Lees meer..
Aantrekkelijke syrah met een typische neus van zoethout, kruiden, peper en klein rood en zwart fruit. De trots van Nicolas Jaboulet, waarin naar zijn zeggen de filosofie van het domaine het best tot uiting komt. Crozes-Hermitage Rouge is een fruitige en toegankelijke wijn die bij heel veel gerechten past. Tip van Nicolas: serveer hem bij een gerecht met veel peper, dat sluit mooi aan bij de peper in de wijn. Serveer licht gekoeld tussen 15-17°C bij kruidige groenten- , champignons- of vleesgerechten, kip, kalkoen, eend en wild. Door haar prachtige frisheid doet deze wijn het als jonge wijn ook erg goed als aperitief.
Syrah komt eigenlijk het meest tot zijn recht in zijn Franse geboorteplaats tussen de steden Vienne en Valence. Crozes-Hermitage komt van twee namen: “Crozes”, van het Latijnse crucem, wat “kruis” of “kruispunt” betekent, en “Hermitage”, van het Latijnse heremitagium. Het verwijst naar de heuvel die boven de Rhône uitsteekt, op de top waarvan de ridder Henri Gaspard de Stérimberg zich vestigde om als kluizenaar te leven na zijn terugkeer van de kruistocht tegen de Albigenzen. Het terroir bestaat uit granieten hellingen in het noorden, terwijl de bodem in het zuiden voornamelijk alluviaal is. De Crozes-Hermitages van Maison les Alexandrins zijn voornamelijk afkomstig van wijnstokken die in de alluviale grond op de zuidelijke hellingen zijn aangeplant en zo profiteren van de Mistral-bries. Na de oogst vindt vóór de gisting eerst een koude maceratie plaats om de aroma's van rode bessen en viooltjes naar voren te brengen. Vervolgens wordt de most ongeveer veertien dagen gefermenteerd, deels in betonnen tanks. Daarna volgt 10 maanden houtrijping in eikenhouten vaten en aansluitend nog eens een half jaar in RVS.
Maison Les Alexandrins is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen drie belangrijke wijnpersonages uit de noordelijke Rhône. De eerste is Nicolas Jaboulet, die de zesde generatie in een wijnmakersfamilie uit 1834 in Tain l’Hermitage vertegenwoordigt. De tweede is Guillaume Sorrel, zoon van Marc Sorrel van Domaine Sorrel in Hermitage. En tenslotte Alexandre Caso, een terroirspecialist van het noordelijke Rhône-gebied. De drie heren kwamen in 2012 bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk een perceel in Crozes Hermitage te bewerken. Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichting van Maison Les Alexandrins, de natuurlijke evolutie van het voormalige Maison Nicolas Perrin. De wijnen van Maison Les Alexandrins vormen een prachtige expressie van het werk dat op dit wijnhuis wordt gedaan. Maison Les Alexandrins heeft een modernere aanpak, een meer eigentijdse stijl een gevarieerder palet van wijnen afkomstig van uitzonderlijke terroirs in de noordelijke Rhône. Klassiekers met een twist, zo noemt Maison Les Alexandrins deze wijnen.
Typische syrah neus met subtiele aromas van viooltjes, zoethout, kruiden, peper en klein rood en zwa..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!