Intense fruitige, frisse witte grenache wijn uit Paarl met zowel in de geur als smaak witte peer, perzik, sterfruit, sinaasappel en grapefruit. Sappig, rond en harmonieus, klein bittertje in de afdronk. Voedsel en vegan vriendelijke wijn, breed inzetbaar. Lees meer..
De gladde textuur en vlezigheid van grenache blanc combineert goed met gerechten die room, boter of een bouillonreductie bevatten. Klassieke en aloude combinaties zijn onder andere gebraden kip, vette en vlezige vis en gerechten met aardappelen en pasta. Ook een lasagne met zeevruchten, risotto, tarte flambée (een soort pizza uit de Elzas) of een milde Thaise kokoscurry passen er prima bij.
Gelegen in het vruchtbare Agter-Paarl-gebied staan de meeste wijnstokken in ongeveer 75% niet-geïrrigeerde, droge wijngaarden, terwijl 50% van de wijnstokken zijn aangeplant als 'dry land bush vines', wat een zeer lage opbrengst oplevert. Deze droge land bush vines creëren een veel betere fruitconcentratie, meer structuur en complexiteit die zorgt voor een meer kleur, extra body en een intensere smaak. Gezien de nabijheid van de bergen, bestaan de bodems voornamelijk uit afgebroken graniet met schalie, leisteen en in mindere mate klei. De druiven werden met de hand geoogst in de koele, vroege ochtend en komen uit twee wijngaarden in het Agter-Paarl en Paardeberg gebied. Nadat de druiven zijn ontsteeld, wordt 70% gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en drie maanden op de droesem gerijpt. De andere 30% rijpt 6 maanden op de droesem in 500 liter Franse eikenhouten vaten. Er vindt geen malolactische conversie plaats, waardoor de frisse zuurgraad van de wijn behouden blijft.
Perdeberg, opgericht in 1941 staat bekend om het produceren van opmerkelijke 'droge land'-wijnen die het unieke karakter van het terroir in Agter Paarl, tussen Malmesbury en Durbanville uitdrukken. Het bedrijf werd destijds geboren toen eigenaar Jan Rossouw boeren in de regio samenbracht met de visie om zelf wijnen te maken in plaats van hun druiven door te verkopen. In al die jaren die sindsdien zijn verstreken, is Perdeberg toegewijd gebleven aan acht belangrijke hoekstenen van zijn DNA: erfgoed, innovatie, relaties, dryland, Chenin Blanc, locatie, duurzaamheid en uitmuntendheid. Perdeberg is één van de weinige wijnhuizen die bijvoorbeeld infraroodfoto's vanuit de lucht gebruiken voor de bescherming van druiven in de wijngaarden. Dit helpt hen om veel problemen in de wijngaard te voorkomen. Met deze focus op innovatie is Perdeberg uitgegroeid tot een bedrijf dat traditionele vaardigheden met moderne en innovatieve technieken combineert om superieure wijnen te produceren die de zintuigen prikkelen.
Intense fruitige, frisse witte grenache wijn uit Paarl met zowel in de geur als smaak witte peer, pe..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!