Zuid Rhône stijl rode wijn uit Zuid Afrika, gewoon "baie" lekker. Zwarte peper, gedroogde kruiden, kersen, rode bessen en vanille zijn allemaal prominent aanwezig in de neus. In de mond gestructureerd en elegant met gelaagde tonen, de tannines zijn zacht. Lees meer..
Onder extreme omstandigheden levert moeder natuur haar beste fruit. Wijnen uit de Dry Land Collection zijn een eerbetoon aan een beproefd terroir. Zij tonen de unieke eigenschappen van wijnen die worden geproduceerd uit 'droge', niet geïrrigeerde wijngaarden. Een extra plus is dat de wijn in de loop van de tijd nog aan complexiteit zal toenemen. Rhône-blends passen goed bij sappig, wild vlees en gerechten met Franse kruiden, zoals rozemarijn, of kruiden uit de Provence. Lam, eend, Mexicaans eten, gegrilde of gestoofde wortelgroenten en stoofschotels zijn ook goede metgezellen. En verder vanzelfsprekendheid bij een op houtskool gegrilde ribeye of Côte de Boeuf.
Gelegen in het vruchtbare Agter-Paarl-gebied staan de meeste wijnstokken in ongeveer 75% 'droge' wijngaarden. Deze wijngaarden krijgen weinig tot geen irrigatie en zijn afhankelijk van de natuurlijke regenval. De bodems zijn een combinatie van vergaan graniet en zandsteen. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en gesorteerd om ongewenste druiven te verwijderen. Daarna vindt er twee dagen lang een koude maceratie plaats. Vervolgens wordt de wijn 7 dagen lang gefermenteerd in roestvrijstalen tanks met regelmatige overpompingen. Om een elegante en complexe houtachtige stijl te krijgen rijpt de wijn 18 maanden in Franse eikenhouten vaten van 500 liter, waarbij de
wijnmaker alleen de beste vaten selecteert om een verfijnde blend te creëren. Deze eikenhouten vaten zijn een combinatie van nieuwe en oude vaten, waarbij 20% van de vaten van nieuw eikenhout is. Na het bottelen werd de wijn nog eens 12 tot 18 maanden gerijpt in de fles.
Perdeberg, opgericht in 1941 staat bekend om het produceren van opmerkelijke 'droge land'-wijnen die het unieke karakter van het terroir in Agter Paarl, tussen Malmesbury en Durbanville uitdrukken. Het bedrijf werd destijds geboren toen eigenaar Jan Rossouw boeren in de regio samenbracht met de visie om zelf wijnen te maken in plaats van hun druiven door te verkopen. In al die jaren die sindsdien zijn verstreken, is Perdeberg toegewijd gebleven aan acht belangrijke hoekstenen van zijn DNA: erfgoed, innovatie, relaties, dryland, Chenin Blanc, locatie, duurzaamheid en uitmuntendheid. Perdeberg is één van de weinige wijnhuizen die bijvoorbeeld infraroodfoto's vanuit de lucht gebruiken voor de bescherming van druiven in de wijngaarden. Dit helpt hen om veel problemen in de wijngaard te voorkomen.
Zuid Rhône stijl rode wijn uit Zuid Afrika, gewoon "baie" lekker. Zwarte peper, gedroogde kruiden, ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!