Fijne wijn, veel concentratie en goed gestructureerd. Expressieve neus met veel vers rood fruit zoals kers en aardbeien, een vleugje zoete kruiden en wat rokerigheid. Rond, in balans, met fraaie tannines. De lange afdronk is indrukwekkend en plezierig. Lees meer..
Philippe le Hardi - Vieille Vignes pinot noir heeft een expressieve neus met veel vers, rood fruit zoals kers en aardbei. In de mond rond, goed gestructureerd, met mooie tannines en sappig rood fruit, een vleugje zoete kruiden en wat rokerigheid. Pinot Noir heeft een hoge zuurgraad waardoor hij perfect is voor vette, romige gerechten, bijvoorbeeld gebraden kip. Ook ideaal bij vlees of gemarineerd vlees, vegetarische gerechten en kazen.
De druiven die voor Vieille Vignes (oude wijnstokken) pinot noir zijn afkomstig van wijnstokken aan de Cote d'Or. Het team werkt onvermoeibaar om druiven van hoge kwaliteit te telen, en, te oogsten wanneer ze volledig rijp zijn. Het technisch beheer wordt aangepast aan de aard van de bodem, de configuratie van de wijnstokken en de grootte van de percelen, van enkele rijen tot meerdere hectares. Dit vereist een nauwgezette aanpak en een constante inzet om de procedures aan te passen aan de weersomstandigheden. In natte periodes heeft maaien de voorkeur, in droge periodes ploegen. Voor rode wijnen is het werk in de kelder technischer omdat de sap-extractie zorgvuldig moet worden beheerd. De menselijke intuïtie en precisie blijven echter essentieel, vooral tijdens het handmatig overpompen. Elk vat is uniek. En, elke vintage volgt een uniek pad. Vinificatie voor deze wijn begon met 3 dagen koude voorgisting en twee weken maceratie met tweemaal daags overpompen. De rijping vond plaats voor 30% in eikenhouten vaten en 80% in roestvrijstalen tanks gedurende 10 maanden.
Château Philippe le Hardi is één van de grootste wijndomeinen in Bourgogne. Het prestigieuze erfgoed, dat bestaat uit een opmerkelijk kasteel met een geglazuurd pannendak en 90 hectare aan wijngaarden, is het product van een eeuwenoude erfenis die nauw verbonden is met de geschiedenis van de Bourgondische wijnstreek. Het imposante kasteel in Santenay stamt uit de 9de eeuw en was gedurende een deel van de 14de eeuw in bezit van Philippe le Hardi (Philips de Stoute), Hertog van Bourgondië. Met zijn ‘Ordonnance de Philippe le Hardi’ legde hij de basis voor de monocépage wijnbouw in Bourgogne, waarbij alleen nog maar Pinot Noir aangeplant mocht worden voor het maken van wijn, en niet meer de Gamay. Château Philippe le Hardi bezit 98 hectare wijngaarden verdeeld over de Côte d’Or en de Côte Chalonnaise. In totaal maken zij wijn in 14 appellaties, o.a. Mercurey, Aloxe-Corton, Santenay, Pommard en Saint-Aubin. Deze grote verspreiding over het gebied geeft een enorme diversiteit aan sub-'climats' en bodemsamenstellingen, en daarmee de mogelijkheid om de verschillende karakters en stijlen van de Bourgogne in hun wijnen vast te leggen. Aandacht voor de omgeving en het behoud van gezonde wijngaarden staat al ruim 20 jaar centraal in de filosofie van het huis. Het château is Terra Vitis gecertificeerd sinds 2004 en is constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zo natuurlijk mogelijk te werken. In 2021 begon het Château Philippe le Hardi te experimenteren met zwavelvrije vinificatie en verschillende soorten containers, van steengoedamforen van 500 liter tot glazen flessen.
Fijne wijn, veel concentratie en goed gestructureerd. Expressieve neus met veel vers rood fruit zoa..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!