Pure, toegankelijke Barolo uit La Morra met de geur van zwarte kersen, frambozen, aardbei, cacao, munt en citrusvruchten. Rijke, gelaagde 2016 met een lange, gestructureerde afdronk van wilde pruimen, kruiden, leer en menthol. Bewaarpotentieel tot 2034. Lees meer..
De druiven voor deze Barolo uit La Morra, wat wijnen geeft met een heerlijk complex palet aan smaken en een lange afdronk. Deze Barolo del comune di La Morra past goed bij Carbonara of een ander eierpastagerecht. Of een ander lokaal gerecht zoals Tajarin met saffron en courgette of gebakken Porcini paddestoelen. Nebbiolo kan goed tegen vet vlees, omdat het vlees de tannines in evenwicht brengt. Kies voor ossenhaas of gebraden kalkoen. Je kunt ook proberen Barolo te combineren met oude kazen. Ook heerlijk bij pasta gerechten met truffel.
De druiven komen uit verschillende wijngaarden in de comunes La Morra en Serralunga d'Alba in Barolo. De wijngaarden liggen op ongeveer 350 meter boven zeeniveau op een kalkhoudende en kleiachtige bodem met een ligging op het zuidwesten. De wijnstokken zijn ongeveer 35 jaar oud. De druiven vergisten in RVS tanks voor zo'n 7 dagen. De wijn rijpt 24 maanden in eikenhouten vaten van verschillende leeftijden. De wijn wordt niet gefilterd of geklaard.
De geschiedenis van het wijnbedrijf Renato start in 2005 toen de twee broers Renato en Giuliano, na twintig jaar ervaring op gedaan te hebben in het bedrijf van hun vader Giovanni, besloten hun eigen weg in te slaan. Het nieuwe bedrijf ligt in de gemeente La Morra, op ongeveer 350 meter boven de zeespiegel en de wijngaarden hebben een prachtige ligging. De belangrijkste wijngaarden zijn die van Rocche dell'Annunziata en Arborina. Andere percelen van Nebbiolo zijn ook te vinden in Vezza d'Alba en Monticello, in het tegenovergestelde gebied van Roero, terwijl de barbera druiven rond de kelder groeien. Het bedrijf wordt nu gerund door Renato en zijn kinderen Stefano en Chiara, die met grote passie en vasthoudendheid de 8 hectare wijngaarden cultiveren. Renato Corino is een van die kleine wijnproducenten die ertoe hebben bijgedragen dat de gemeente La Morra een geweldig gebied is geworden voor de productie van Barolo. Er worden vier soorten Barolo geproduceerd: Barolo del Comune di La Morra, Barolo Arborina, Barolo Rocche dell'Annunziata en Barolo Riserva, de laatste geproduceerd met een selectie druiven van wijnstokken van meer dan 50 jaar oud in het Rocche dell'Annunziata-gebied. De andere geproduceerde wijnen zijn Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba, Nebbiolo d'Alba en Barbera d'Alba Pozzo. De Corino wijnen worden gemaakt in een moderne stijl en beschikken over karakter en een grote concentratie.
Pure, toegankelijke Barolo uit La Morra met de geur van zwarte kersen, frambozen, aardbei, cacao, mu..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!