Sappige biologische chenin blanc uit Zuid Afrika van topproducent Reyneke. Aangename aroma's van geel fruit, peer, perzik, appel, ananas en rijpe citroen. Fris met een romige textuur, honingraat, limoen, rijpe appel, peer, guave en een minerale afdronk. Lees meer..
Er heerst een bepaald gevoel van energie bij Reyneke en dat straalt uit naar hun wijnen. In de neus tonen van peer, gele perzik, rijpe citroen en golden delicious appel met een vleugje ananas. Veel rijp fruit in de smaak met een mooie balans tussen fruitige rijpheid en zuren. Doet het erg goed bij romige kip- of varkensvleesgerechten, vis en zeevruchten, vooral krab en kreeft, maar ook quiches. Serveer op 8 - 10°C.
De druiven groeien in biologische wijngaarden vrij van herbiciden, pesticiden en fungiciden. In plaats van onkruid met gif te besproeien, gebruikt Reyneke zorgvuldig uitgekozen begeleidende planten tussen de wijnstokken om het onkruid te verslaan. De wijngaarden bevinden zich op maximaal 40 kilometer van de Atlantische Oceaan. De verkoelende invloed van de oceaan zorgt voor een heerlijke frisheid in de wijn. De bodem varieert van zand tot verweerde graniet. Na de oogst worden de druiven onsteeld, gevolgd door een spontane vergisting op roestvrijstalen vaten. Na de vergisting rijpt de wijn nog 3 maanden op de droesem, waardoor de chenin blanc een complexer en ronder karakter krijgt.
De geschiedenis van Reyneke gaat terug tot 1863. Het wijngoed Reyneke begon onder de naam Uitzicht in de omgeving van Stellenbosch in Zuid Afrika met een paar hectare grond. Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij van zijn moeder overnam besloot hij om het over een andere boeg te gooien. Reyneke had toen al 10 jaar ervaring in de wijngaarden er op zitten en zegt dat hij daar een fascinerende les heeft geleerd: waarom duurzame landbouw meer dan een filosofie is. Het ging niet alleen om de gezondheid van de wijnstokken en de bodem, maar ook om het welzijn en van de werknemers. En, het opbouwen van een economisch levensvatbare, zelfvoorzienende onderneming.
Johan gelooft in de filosofie van Rudoph Steiner die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Het landgoed Reyneke is de eerste gecertificeerde biodynamische wijnboerderij van Zuid-Afrika. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel, die vele jaren Chief Wine Maker van Boekenhoutskloof is geweest. Reyneke maakt nu enkele van de beste wijnen van Zuid-Afrika.
Sappige biologische chenin blanc uit Zuid Afrika van topproducent Reyneke. Aangename aroma's van gee..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!