De wijn is licht goudgeel van kleur. Je ruikt rijpe perzik, popcorn en gebrande hazelnoten. Je proeft een ronde, romige wijn met nectarine, rijpe grapefruit en biscuits. Heerlijk bij een kippetje uit de oven! Lees meer..
Hele trossen worden zachtjes geperst om structuur uit de steeltjes te krijgen. Het sap wordt vergist in vaten van Amerikaans eikenhout, waarvan 42% van de vaten nieuw zijn. Daarna ondergaat de wijn een malolactische gisting om de scherpe zuren zachter te maken. Vervolgens rijpt de wijn nog 10 maanden, waarbij de gistcellen regelmatig worden geroerd (batonnage), wat de wijn romiger maakt.
De wijn is licht goudgeel van kleur. Je ruikt rijpe perzik, popcorn en gebrande hazelnoten. Je proeft een ronde, romige wijn met nectarine, rijpe grapefruit en biscuits. Heerlijk bij een kippetje uit de oven!
Afkomstig van wijngaarden in Marlborough's Omaka Valley, Nieuw-Zeeland. De combinatie van warme dagen, koude nachten en kleirijke bodems zorgt voor levendig fruit.
Saint Clair is vernoemd naar James Sinclair, die verantwoordelijk was voor de eerste nederzettingen in Blenheim, Nieuw-Zeeland, de thuishaven van het wijnhuis op het Zuidereiland. Opgericht in 1978 behoort het familiebedrijf tot de pioniers op het gebied van wijnbouw in Marlborough. Vandaar dat de link met pionier James Sinclair al snel werd gelegd. Saint Clair bezit ruim 270 hectare wijngaarden in Marlborough op het Zuidereiland, en in Hawke’s Bay op het Noordereiland.
"Tropisch fruit, perzik, romig, toast. Veel sap, boter, textuur, grip." - Perswijn
"Perzik, citrusfruit, toast, fijn kruidig. Mooi intens, goed fruit, zuren, flinke lengte." - Eervolle vermelding Koopgids 2021, Perswijn
"I like the complexity here and the way it is delivered. Bold, peachy chardonnay fruit aromas and flavors are laced with toasted hazelnut and some toasty warmth, too. All works well. Drink or hold. " - 92 punten, James Suckling over de 2019-vintage
"The lavishly oaked 2018 Omaka Reserve Chardonnay features scents of toasted hazelnuts and cashews layered over grilled peach and pineapple slices. It's medium to full-bodied, with a round, generous feel in the mouth, and it finishes long, with echoes of toast and citrus. Barrel fermented in a mix of American and French oak (50% new), it's not for the shy, but it packs in a lot of flavor." - 91 punten, Robert Parker's The Wine Advocate over de 2018-vintage
"...buitengewoon Bourgondische Chardonnay, hele tros geperst en op deels nieuw Amerikaans eiken gegist met zorgvuldig geselecteerde gist, malo en tien maanden op de gist, met bâtonnage. Waarbij alleen de beste barriques als Chardonnay Omaka Reserve verder mochten gaan. Romig bouquet met citrus, hazelnoot en Bourgondische zwaveltonen, suave in de mond met wederom appel, perzik en peer, botertje, hazelnoot en een citrusfrisse finale." - 9-, De Wijngids 2020 - De 400 beste wijnen onder 25 euro over de 2017-vintage
"Ripe lemon fruit, the oak subtle. On the palate, the oak shows more but is well integrated with the lemon fruit. There's a delicate smokiness that takes it away from simple. Creamy, fresh finish." - 16,5/20 punten, Jancis Robinson over de 2017-vintage
De wijn is licht goudgeel van kleur. Je ruikt rijpe perzik, popcorn en gebrande hazelnoten. Je proef..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!