Boeiende, aantrekkelijke, niet al te zware Barolo uit Monforte d'Alba. Geurige neus met aroma's van bloemen, sinaasappelschil, munt, zoete rode bessen, framboos, aardbei en ceder. Volle smaak van aanhoudend rijp rood fruit, kruidige tonen en lange afdronk Lees meer..
Nebbiolo kan goed tegen vet vlees, omdat het vlees de tannines in evenwicht brengt. Kies voor ribeye steak, ossenhaas of gebraden kalkoen. Je kunt ook proberen Barolo te combineren met worst, gestoofde eend of gestoofde varkensschenkel, wild en oude kazen. Ook heerlijk bij paddstoelengerechten zoals paddenstoelenrisotto of pasta gerechten met truffel.
De druiven komen uit de cru Bussia in de comune Monforte d’Alba in Barolo, in het hart van het Barolo-gebied. De wijngaarden strekken zich uit over een gebied van 2,5 hectare, rijk aan Sant'Agata mergel, klei en leem, het resultaat van een maritieme sedimentatie. De teelt van druiven wordt gedaan met bijzondere aandacht voor elke individuele plant, uitgaande van het concept dat de kwaliteit al aanwezig is in elke afzonderlijke tros. Tijdens de maand juni wordt de oogst zelfs uitgedund, waarbij geen hele trossen worden losgemaakt, maar eerder door ze allemaal doormidden te snijden om ervoor te zorgen dat ze goed kunnen rijpen en niets van hun maximale expressie verloren gaat. Er wordt ook aandacht besteed aan het beheer van de bladeren en scheuten om een uitstekende fotosynthese en dus een correcte rijping van de druif te garanderen. Na de oogst fermenteren de druiven met een zeer lange inweking van 90 dagen. Lange fermentaties op de schil zorgen volgens Silvano Bolmida voor een betere zintuigelijke beoordeling van de wijnen. De wijn rijpt vervolgens 1 jaar in gebruikte Franse barriques, geselecteerd op minimale invloeden van eikenhout. En vervolgens rijpt de wijn nog 14-24 maanden in grote houten vaten van 30 hl.
Silvano Bolmida runt samen met zijn vrouw Paola en kinderen Francesco en Alessandra een prachtig familiebedrijf in het Bussia-dorp Monforte d'Alba. De 7,4 hectares wijngaard zijn officieel gecertificeerd in duurzame landbouw. Regelmatige grondbewerking zorgt voor een goede zuurstofvoorziening en organische oopbouw in de diepere lagen van de wijngaard. En in plaats van conventionele bestrijdingsmiddelen worden er onder andere plantenextracten, essentiële oliën van citrusvruchten en zeewier gebruikt. De handmatige oogst volgt zorgvuldig de evolutie van de analytische en polyfenolische waarden van elk afzonderlijk deel van de wijngaard om wijnen te produceren waarbij extractieve rijkdom zich vermengd met elegantie. Een lange verfijning op fles betekent dat bijvoorbeeld jeugdige tannines ronder worden en verbeteren en een gelaagde complexiteit ontstaat. Samengevat blinken de wijnen Silvano Bolmida uit door hun complexe en constante originaliteit,
Boeiende, aantrekkelijke, niet al te zware Barolo uit Monforte d'Alba. Geurige neus met aroma's van ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!