Klassieke bubbels uit Zuid-Afrika. Verfijnd door goed geïntegreerde romige mousse en aroma's van groene appel, bloemen en brioche. In de smaak fris met citrus tonen, pruimen, bessen en wat notigheid. Alles mooi in balans gehouden door delicate structuur. Lees meer..
Heerlijke bubbel met een zachte, romige mousse gemaakt van pinot noir, chardonnay en pinot meunier druiven. Je ruikt het fruit van citrus, appels en bessen. De frisse zuurgraad en goede structuur maken dit een zeer veelzijdige mousserende wijn die gekoeld geserveerd het fantastisch doet als aperitief, of als nadronk na een uitgebreide maaltijd. Combineer ook eens de heerlijke fruitsmaken en brioche van deze Méthode Cap Classique met de luxe van oesters, foie gras, zalm en kaviaar of serveer hem bij een gerecht op basis van eieren en kaas, of bij gevulde salades en sushi. Ook lekker bij amandelcake.
Deze vonkelwijn is in feite de originele Cap Classique. het was de wijn die de "méthode Cap Classique"" industrie in Zuid-Afrika op gang bracht voordat deze ooit zo werd genoemd. Frans Malan was de eerste Zuid-Afrikaanse producent met een Kaapse Vonkel kwam na een bezoek aan de Champagne in 1969. Malan bottelde de eerste mousserende wijn op traditionele wijze in Zuid-Afrika in 1971 en bracht deze op de markt in 1973. Hij noemde de wijn ‘Kaapse Vonkel’ of ‘sprankeling van de Kaap’. Gemaakt van chardonnay, pinot noir en pinot meunier volgens de méthode Cap Classique, de officiële Zuid-Afrikaanse naam voor wat elders "méthode traditionnelle" heet. De handmatig geoogste druiventrossen worden in hun geheel voorzichtig geperst en alleen het pure sap wordt vergist op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. Voor meer complexiteit wordt een deel van de chardonnay vergist in gebruikte vaten van Frans eikenhout. De twee gisting vindt net als bij champagne plaats op fles.
Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde. Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke chenin blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmaakfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rode wijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader. Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel varietal-wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een witte Rhône-blend.
Klassieke bubbels uit Zuid-Afrika. Verfijnd door goed geïntegreerde romige mousse en aroma's van gr..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!