Lekkere fruitige wijn met geuren van passievrucht, appel, peer en meloen! Gewoon om zo te drinken als aperitief of bij geitenkaas met kweeperenwitlof en macadamianootjes. Lees meer..
Expressieve wijn met stuivende aroma's van passievrucht, appel, peer, kiwi en meloen. De smaak is fris en rond tegelijk met prachtig gebalanceerde zuren. Lekker bij gegrilde vis of gamba's, paella, risotto met rivierkreeftjes, gegratineerde schaal- en schelpdieren, Aziatische gerechten zoals groenten- of viscurries, maaltijdsalades en asperges.
100 gram gebrande fijngehakte macadamianootjes
1 potje kweeperengelei
4 stronken witlof
Vers gemalen zwarte peper
Zout
1 sinaasappel: sap en een kleine beetje geraspte schil
50 gram boter
‘harde’ geitenkaas
De familie Malan komt oorspronkelijk uit het Zuid-Franse dorpje Merindol. Francois en Johan Malan zijn inmiddels de tiende generatie van de familie wijnmakers in Zuid-Afrika.
Simonsig verwierf grote bekendheid door als eerste hun 'Kaapse Vonkel' op de markt te brengen, een mousserende wijn met tweede vergisting op de fles zoals champagne ook gemaakt wordt.
Naast de vonkelwijn is Simonsig sinds de jaren '80 van de vorige eeuw vooruitstrevend in het zelf bottelen van hun wijnen en het toepassen van nieuwe keldertechnieken.
In het wijnbouw gebied Stellenbosch beschikt Simonsig over ruim 200 hectare wijngaarden, die op verschillende ondergronden gelegen zijn in verschillende microklimaten. Dat maakt dat Simonsig uiteenlopende druivenrassen kan verbouwen. Die worden gebruikt voor zowel wijnen van een druivenras als voor blends van meerdere druivenrassen bij elkaar.
Onze favoriete witte wijn.
Drinken we ook in ons lievelingsrestaurant: t Zwaantje in Zwanenburg.
Lekkere fruitige wijn met geuren van passievrucht, appel, peer en meloen! Gewoon om zo te drinken al..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!