Volle, donkerpaarse wijn! Je ruikt het fruit van cassis, het vanille van de houtrijping en de specerijen van kaneel. Je proeft een volle, maar toch zachte wijn met een lekker pepertje in de afdronk. Heerlijke wijn bij oude kaas en vleesgerechten. Lees meer..
Deze volle 'Tiara' van Simonsig heeft wel iets weg van een Bordeaux blend. Voor de wijn zijn namelijk de druivenrassen gebruikt van cabernet sauvignon, merlot , petit verdot en cabernet franc. Dat maakt dat de geuren en smaken van de wijn divers. De opvoeding van de wijn op Frans en Amerikaans eikenhout maakt dat hij nog lekker kan rijpen in de kelder.
De smaak is elegant en gebalanceerd met ronde tannines, ondersteund door perfect gedoseerd eikenhout. De afdronk is eindeloos.Heerlijk in combinatie met rund- of lamsvlees zoals een gegrilde entrecote of biefstuk, pork belly, kruidige lamsbout, tagliatelle met gebakken eendenborst, ravioli met paddenstoelen en oude (brokkel)kazen.
Tiara is Simonsigs flagship Bordeaux-blend die gemaakt wordt van de beste druiven van het betreffende oogstjaar. De eerste Tiara werd gemaakt in 1990 en in 1992 op de markt gebracht. Het was direct een groot succes en de wijn viel ook meteen in de prijzen. Vintage 1997 was het eerste oogstjaar waarin naast cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc, petit verdot werd toegevoegd. Donkerrood, rijk en geconcentreerd met intense aroma's van rijpe rode kersen, frambozencompote, viooltjes en een hint van potloodslijpsel.
De familie Malan komt oorspronkelijk uit het Zuid-Franse dorpje Merindol. Francois en Johan Malan zijn inmiddels de tiende generatie van de familie wijnmakers in Zuid-Afrika.
Simonsig verwierf grote bekendheid door als eerste hun 'Kaapse Vonkel' op de markt te brengen, een mousserende wijn met tweede vergisting op de fles zoals champagne ook gemaakt wordt.
Naast de vonkelwijn is Simonsig sinds de jaren '80 van de vorige eeuw vooruitstrevend in het zelf bottelen van hun wijnen en het toepassen van nieuwe keldertechnieken.
In het wijnbouw gebied Stellenbosch beschikt Simonsig over ruim 200 hectare wijngaarden, die op verschillende ondergronden gelegen zijn in verschillende microklimaten. Dat maakt dat Simonsig uiteenlopende druivenrassen kan verbouwen. Die worden gebruikt voor zowel wijnen van een druivenras als voor blends van meerdere druivenrassen bij elkaar.
Volle, donkerpaarse wijn! Je ruikt het fruit van cassis, het vanille van de houtrijping en de specer..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!