Deze port is vernoemd naar de 'eerste wijngaard' die Taylor's kocht eind 17e eeuw. De port is dieprood van kleur. Je ruikt zondoorstoofd fruit. Je proeft een intense, fruitige wijn! Drink deze port bij stoofpeertjes met rozijnenbrood en blauwe kaas. Lees meer..
Voor de stoofperen:
8 stoofperen (Gieser Wildeman)
250 ml rode wijn
250 ml rode port
1 el honing
1 steranijs
1 kaneelstokje
1 sinaasappel
4 sneetjes rozijnenbrood
ca. 200 g zachte blauwe kaas (gorgonzola dolce, st. Agur of Bleu de Wolvega)
vijgenchutney
100 g walnoten
60 ml ahornsiroop (of als je hebt Pedro Ximenez)
60 gram kristalsuiker
Serveer het stoofpeertje ernaast met de gekarameliseerde noten
Hoe wordt Taylor's First Estate Finest Reserve Port gemaakt?
Voor de port worden de touriga francesa, tinta roriz en touriga nacional gebruikt. Na de pluk worden de druiven gekneusd en geperst. Daarna 'weken' de druiven en komt de fermentatie - dat is de omzetting van suikers in alcohol - op gang. Als het alcoholpercentage van 8% is bereikt, wordt wijnalcohol aan het sap toegevoegd. Dat stopt het proces van omzetting van suikers in alcohol, waardoor de port zoet blijft. Daarna rijpt de port gedurende 4 tot 6 jaar op houten vaten. Tot slot worden de verschillende portwijnen van verschillende jaren 'geassembleerd' om een constante kwaliteit te waarborgen.
Taylor's werd opgericht in 1692 en is een van de oudste porthuizen in de Dourovallei, Portugal. Taylor's is toonaangevend als het gaat om de maat voor vintage ports. Dat heeft alles te maken met de 'legendarische' Single Vintage Tawny Port uit 1863. Wie kent hem niet?
Naast hun bekendheid om vintage ports, is Taylor's de bedenker van Late Bottled Vintage Ports. Ook daarvan zijn zij de belangrijkste producent.
Deze port is vernoemd naar de 'eerste wijngaard' die Taylor's kocht eind 17e eeuw. De port is diepro..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!