Karaktervolle chardonnay uit Piemonte met een delicate, ronde textuur en aroma's variërend van floraal tot citrusfruit, sappige appels, exotische ananas, gedroogde abrikozen en honing. Vol, rijk, maar toch verfrissend en puur. Vleugje zout in de afdronk. Lees meer..
Heldere, frisse wijn met rijp fruit en hints van ananas, perzik en abrikoos maar ook een heerlijk likje zout en verse munt in de afdronk. Serveer Mané Chardonnay als aperitief op 12°-14° C. Verder erg smakelijk bij rijke gerechten zoals quiche lorraine of ragout met kip of paddenstoelen. Ook een mooie combinatie met mooie romige kazen van koemelk, vispatés, vis-, kip- of groenteterrines.
Bij Villa Giada werd een project gelanceerd om de kwaliteit van de druiven te verbeteren. Gezocht werd naar het ideale aspect voor de wijnstokken op de heuvels bij Agliano Terme en de omliggende dorpen. Verder werd erg gekeken naar het productieproces in de kelders. Mané is de naam die wordt gegeven aan de kleine heuvel net onder de kelder waar Andrea Faccio's grootvader een hectare Chardonnay plantte. De heuvel ziet er een beetje vreemd uit, aangezien er alleen wijnstokken zijn geplant op het deel dat eigendom is van de familie Faccio. De chardonnay wordt gefermenteerd met behulp van wilde gisten bij een gecontroleerde temperatuur van 14/16°C om de voor deze druif typische aroma's en smaken te accentueren en te versterken. Een deel van de most voltooit de gisting in kleine eikenhouten vaten. Het resterende deel wordt op de droesem gelaten in roestvrijstalen tanks. Vervolgens worden alle delen geblend om daarna nog een paar maanden in de fles te rijpen.
Villa Giada ligt in het hart van de wijnstreek Piemonte, tussen de heuvels van Asti en Alba. De wijnmakerij Villa Giada werd opgericht in het begin van de 18e eeuw en verbouwden druiven op de historische Ceirole heuvels nabij Canelli in de Noord-Italiaanse Piemonte. Een gebied waar historisch gezien moscato druiven worden gecultiveert. Na verloop van tijd investeerden de eigenaren in inheemse wijnstokken en begonnen ze hun eigen wijnen te produceren, waarbij ze het onaangeboorde potentieel van dit land (h)erkenden. Het bleek een zeer slimme zet. De ruim 25 hectare wijngaarden liggen rond drie historische boerderijen. Cascina Ceirole in Canelli is met zeven hectare druivenstokken en een rijpingskelder het centrum van het wijnbedrijf. Cascina Dani in Agliano Terme is het hart van het productiegebied voor barbera en voor deze druif het beste terroir. De 14 hectare barbera van Villa Giada groeien op een ideale locatie met een zuidoostelijke expositie, een losse bodem van zand en klei en een perfecte afwatering. Een hypermoderne kelder zorgt ervoor dat de terroireigenschappen in de wijnen zo goed mogelijk naar voren komen. Drijvende kracht achter Villa Giada is wijnmaker Andrea Faccio. Andrea Faccio wordt internationaal geroemd om zijn single vineyard barbera’s die afkomstig zijn uit de DOCG’s Asti en Nizza. Andrea Faccio wordt internationaal geroemd om zijn single vineyard barbera’s die afkomstig zijn uit de DOCG’s Asti en Nizza. Hij gelooft er heilig in dat je met respect voor de natuur en het milieu betere wijnen maakt. Manè en Surì zijn hiervan het bewijs.
Karaktervolle chardonnay uit Piemonte met een delicate, ronde textuur en aroma's variërend van flor..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!