Culinaire pinot blanc uit België met diepgang. Aroma's van conference peren, kruisbessen en vleugje kruidigheid. Sappig met veel smaak door aangenaam steenfruit. De verfijndheid van de zuren ondersteunt het mondgevoel en de grote intensiteit en lengte. Lees meer..
De frisse, levendige zuren in samenspel met het fruit, kruiden en de subtiele bloemenaroma's van de pinot blanc brengen de persoonlijkheid van de witte asperges naar voren. De combinatie werkt ook met zeevruchten, zoals oesters, coquilles, en lichte sausarme visgerechten. Drink deze pinot blanc als aperitief of bij sushi en kruidige Aziatische gerechten. Serveer op 7-10°C.
In het hart van de Limburgse Maasvallei in België liggen de wijngaarden van Aldeneyck, genesteld op de zonnige zuidoostelijke hellingen van de rivier de Maas. De wijngaarden van Karel en Tine Henckens-Linssen vallen onder de Maasvallei Limburg BOB, oftewel B(eschermde) O(orsprongs) B(enaming). Karel Henckens stond samen met Harry Vorslenen van Wijngoed Thorn en Johan Jacobs van Wijndomein Thilesna aan de wieg van de erkenning van de Maasvallei Limburg als BOB. Bij een BOB moeten de druiven voor 100% uit het beschermde oorsprongsgebied komen en daar ook gevinifieerd worden. Maasvallei Limburg BOB is de eerste grensoverschrijdende appellatie in Europa. De bodem in de Maasvallei Limburg heeft dikke grind- en kiezellagen en een toplaag van warme leem. Typisch voor de wijnen uit de Maasvallei zijn de ragfijne zuren en hun minerale karakter die de wijnstokken halen uit de diepe grindlagen. De druiven zijn afkomstig van de oudste percelen geplant in 2002. De wijnstokken staan daar op een bodem van mineraalrijke kiezel en grind. De rijpe druiven worden met de hand geoogst, waarna ze licht gekneusd worden om vervolgens 3 uur in contact te blijven met de schillen. Na de fermentatie, die plaatsvindt onder gecontroleerde temperatuur, rijpt de wijn gedurende 6 maanden op de droesem in roestvrijstalen vaten.
Wijnmaker Karel Henckens groeide op in een familie van fruittelers. Hij begon met het verbouwen van appels en peren, maar ontdekte hij al vrij snel zijn echte passie: wijn. Al duurt het even voor het gezamelijke besluit valt om zelf wijn te gaan verbouwen. Na een studie oenologie aan de wijnbouw hogeschool in Trier, behaalde Karel zijn diploma in 2002 en in datzelfde jaar plantte Karel de eerste wijnstokken in de oude boomgaard van Aldeneyck. Samen met echtgenote Tine Henckens-Linssen heeft hij nu 10 hectaren wijngaarden en produceert elk jaar ongeveer 75.000 flessen mousserende, witte en rode wijnen. Karel omschrijft zijn Maaslandse wijnen als een vorm van levenskunst die voornamelijk in de wijngaard geproduceerd wordt. Dat de wijnen van Aldeneyck van hoog niveau zijn is ook anderen opgevallen. Karel Henckens' wijnen zijn meer dan eens bekroond met de titel beste Belgische wijn.
Culinaire pinot blanc uit België met diepgang. Aroma's van conference peren, kruisbessen en vleugj..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!