Verfijnde brut rosé uit België met een weelderige mousse van fijne belletjes die blijft verrassen. Expressieve neus van rood fruit en een pepertoets. Levendige zuren, mooie smaakbalans gevolgd door een erg lange finale. Heerlijke zomerwijn, la vie en rosé Lees meer..
Naast een feestelijk en verfijnd aperitief is Aldeneyck Pinot Brut Rosé ook een zeer voedselvriendelijke wijn. Hij past goed bij zeevruchten, zomerse salades, gegrilde of geroosterde groenten, kaas- en charcuterieplanken en desserts op basis van fruit. Serveer op 7 - 10 °C.
In het hart van de Limburgse Maasvallei in België liggen de wijngaarden van Aldeneyck, genesteld op de zonnige zuidoostelijke hellingen van de rivier de Maas. De wijngaarden van Karel en Tine Henckens-Linssen vallen onder de Maasvallei Limburg BOB, oftewel B(eschermde) O(orsprongs) B(enaming). Karel Henckens stond samen met Harry Vorslenen van Wijngoed Thorn en Johan Jacobs van Wijndomein Thilesna aan de wieg van de erkenning van de Maasvallei Limburg als BOB. Bij een BOB moeten de druiven voor 100% uit het beschermde oorsprongsgebied komen en daar ook gevinifieerd worden. Maasvallei Limburg BOB is de eerste grensoverschrijdende appellatie in Europa. De bodem in de Maasvallei Limburg heeft dikke grind- en kiezellagen en een toplaag van warme leem. De druiven worden geoogst op percelen aan de helling tegen de Heirbaan (Maastricht-Nijmegen), waarna voor de pinot noir een schilcontact van vijf uur volgt. Nadat alle verschillende druiven apart gefermenteerd zijn, wordt de pinot noir geassembleerd met pinot blanc en pinot gris. Tweede gisting op fles, 12 maanden sur latte, druk 6 bar. Machinale remuage (enkele maanden voor de verwachte releasedatum worden de flessen gedraaid). Dosage 8 gr per liter of 0,8%. Degorgement op Wijndomein Aldeneyck.
Wijnmaker Karel Henckens groeide op in een familie van fruittelers. Hij begon met het verbouwen van appels en peren, maar ontdekte hij al vrij snel zijn echte passie: wijn. Al duurt het even voor het gezamelijke besluit valt om zelf wijn te gaan verbouwen. Na een studie oenologie aan de wijnbouw hogeschool in Trier, behaalde Karel zijn diploma in 2002 en in datzelfde jaar plantte Karel de eerste wijnstokken in de oude boomgaard van Aldeneyck. Samen met echtgenote Tine Henckens-Linssen heeft hij nu 10 hectaren wijngaarden en produceert elk jaar ongeveer 75.000 flessen mousserende, witte en rode wijnen. Karel omschrijft zijn Maaslandse wijnen als een vorm van levenskunst die voornamelijk in de wijngaard geproduceerd wordt. Dat de wijnen van Aldeneyck van hoog niveau zijn is ook anderen opgevallen. Karel Henckens' wijnen zijn meer dan eens bekroond met de titel beste Belgische wijn.
Verfijnde brut rosé uit België met een weelderige mousse van fijne belletjes die blijft verrassen...
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!